FeaturedKIBRIS

Erhürman “Cumhurbaşkanlığı hükumet ile gerekli istişareyi gerçelşetirmiştir”




Cumhurbaşkanı Tufan Erhürma, Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkan ve üyelerinin atama ve görevden alınmasına ilişkin açıklama yaptı.
Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Yasa’ya göre, Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkan ve üyelerini atama ve görevden alma yetkisi Cumhurbaşkanı’ndadır.
Yine Yasa’ya göre, Cumhurbaşkanı bu konulardaki yetkisini Bakanlar Kurulu’nun önerisi üzerine kullanır.
Bu nedenledir ki bu konularda Bakanlar Kurulu ile Cumhurbaşkanlığı arasında diyalog ve istişare esastır.
Cumhurbaşkanlığı’nın DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun dokuz üyesinden sekizini, yerlerine liyakat esasına göre kimlerin, ne zaman atanacağı belli olmaksızın görevden alması ve bu alanda boşluk ve belirsizlik yaratması sorumlu bir davranış olmaz.
Cumhurbaşkanlığı Hükumet ile gerekli istişareyi gerçekleştirmiştir.
DAÜ, bu ülkenin en önemli kurumsal yapılarından biridir ve gerekli işlemler önemine uygun bir dikkatle yapılacaktır.”





Benzer Haberler

Üstel “Bu okulun ismi silinemez, itibarı tartışılamaz”

Voice Kıbrıs Haber

2026 Mali Yılı Genel Bütçe Yasa Tasarısı komitede oy çokluğu kabul edilerek Meclis’e sevk edildi

TAK

UBP “Farklı kademeleri kapsayan disiplin süreçleri hassasiyet ve kararlılıkla yürütülüyor”

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

Lefke Belediyesi okul kantinlerini denetledi

Voice Kıbrıs Haber

Lübnanlı hukukçular “Güney Kıbrıs ile imzalanan deniz yetki anlaşması anayasaya aykırı”

TAK