FeaturedKIBRIS

Erhürman “5 tambura 4 okka”


Meclis Genel Kurulu 13.15’te yaptığı ikinci denemesinde toplandı.

İlk olarak Başkanlığın Genel Kurul’a sunuşları yapıldı. 112 Acil Sağlık ve Ambulans Hizmtleri Yasa Tasarısı’nın ivedilik tezkeresi oya sunuldu, tezkere oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Gümrük ve Rüsumat Dairesi Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Yasa Tasarısı’nın ivedilik tezkeresi oya sunuldu, tezkere oy birliğiyle kabul edildi.

Ardından 62’nci madde kapsamında konuşma yapıldı.

-Erhürman

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman 62’nci madde tahtında, “Asgari ücret, et ithali ve Ada 74” başlıklı konuşma yaptı.

Kürsüye çıkan Erhürman yeni konuşma başlığını “5 tambura 4 okka” olarak değişmesi gerektiğini söyledi, hükümete eleştiriler getirdi.

Bugün Meclis’te yaşanan nisap sorununun hükümetin tavrının bir uzantısı olduğunu kaydeden Erhürman, yasama günü olan bugün yasamayla ilgili bir gündem de olmadığını kaydetti.

Asgari ücrete gelen itiraza işaret eden Erhürman, dikkate alınmamış denilen şeyler dikkate alınsa daha yüksek bir asgari ücret belirlenmiş olacağını belirtti.

Asgari ücretin neden düşürüldüğü konusunda hükümet tarafından açıklama yapılmadığını dile getiren Erhürman, asgari ücret indiriminden hemen sonra elektriğe zam yapıldığına işaret etti.

Orta vadeli planda, önümüzdeki dönem için kişi başına düşen milli gelirin yükseldiğini ifade eden Erhürman, buna uygun adım atılması gerektiğini de söyledi.

İthal edilecek etin menşei konusunda neden açıklama yapılmadığını soran Erhürman, et ithali konusundaki sürecin halka güven vermediğini anlattı.

Lokantalar donmuş et kullansa dahi, menü fiyatlarının düşmeyeceğini dile getiren Erhürman, hem elektrik hem benzin fiyatlarının arttığını dile getirdi.

Süte ek maliyet koyarak eti ucuzlatma yoluna gidilmemesi gerektiğini kaydeden Erhürman, atılan adımların konuyu içinden çıkılmaz bir sarmala çevirdiğini, bunun ekonomiyi Güney’e kaydıracağını kaydetti.

Ada 74 gemisine de değinen Erhürman, rantabl olmayan bir geminin alınmasının bile ülkenin yönetilemediğini gösterdiğini kaydetti. Ayrıca geminin sadece Mersin- Gazimağusa arasında seyahat etmek için sertifikalandırıldığını dile getiren Erhürman, geminin sertifikasına uygun sefer yapamayacağını kaydetti.

Öte yandan bu geminin büyük bir müjde olarak sunulduğunu dile getiren Erhürman, ödemenin Maliye’den çıkmadığının söylendiğini ancak hem Türkiye Cumhuriyeti halkının parasını çar çur etmeye kimsenin hakkı olmadığını hem de bu parayla daha doğru bir yatırım yapılabileceğini anlattı.

Bu geminin şubata kadar 96 sefer yaptığını dile getiren Erhürman, o günden bu yana geminin oturduğunu ve bunun zarar anlamına geldiğini kaydetti.






Benzer Haberler

Pedallar İskele’de birincilik için çevrildi

Voice Kıbrıs Haber

Buse üst üste 3. kez Türkiye şampiyonu

Voice Kıbrıs Haber

Deniz Nasıfoğlu, Girne’de geniş bir etkinlik ile anıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (1 Temmuz 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Günün en yüksek sıcaklığı Güzelyurt’ta!

Voice Kıbrıs Haber

Seyir halindeki araçta yangın!

Voice Kıbrıs Haber