FeaturedTürkiye

Erdoğan’dan Sokullu Mehmet paşa benzetmesi

TC Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısındaki konuşmasında Sokullu Mehmet Paşa’nın Kıbrıs benzetmesine değindi.

Çeşitli sıkıntılara rağmen tüm saldırıları boşa çıkarmakla kalınmayıp, aynı zamanda çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde hedeflere doğru ilerlenildiğini ifade eden Erdoğan, Sokullu  Mehmet Paşa’nın  Venedik Büyükelçisine söylediği, “Biz  Kıbrıs’ı almakla sizin kolunuzu kestik. Siz ise İnebahtı’nda bizim sakalımızı tıraş ettiniz. Kesilen sakal daha gür şekilde büyür ama kesilen kol yerine gelmez” sözünü hatırlattı.

Erdoğan, “Uygulanan gizli açık ambargolar, ayağımıza takılan çelmeler, hemen her konuda maruz kaldığımız ikiyüzlü tavırlar bizi sıkıntıya sokmaktadır ama bu sıkıntılar sakalımızın tıraşı mesabesindedir. Buna karşılık biz asırlık bir planı bozarak onların kolunu kırıyoruz.  Türkiye’nin gücünü küçümseyen birileri ısrarla felaket tellallığı yapmaya devam ediyor, varsın etsinler, atalarımız ne diyor ‘Allah kısmet ederse bir kulun işini, mermere geçirir dişi. Allah istemezse o kulun işini muhallebi yerken kırar dişini” ifadelerini kullandı.


Benzer Haberler

“Gelinen süreçte tüm kurum ve kuruluşlar üzerine düşeni yapmıyor”

Hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Bazı bölgelerde elektrik kesintisi olacak

Bireyler erken tanı için teşvik edilecek

Voice Kıbrıs Haber

En son hava durumu tahminleri (27 Ekim 2023)

Araç hırsızlığından aranan şahıs tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber