FeaturedTürkiye

Erdoğan, ABD’nin EastMed’den desteğini çekmesini değerlendirdi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyaretinin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nin, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de İsrail ve Güney Kıbrıs’la yürüttüğü boru hattı projesinden desteğini çekmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, “Amerika’nın olayı tamamen ekonomik analizler üzerine. Amerika bütün adımını zaten kapital üzerinde yürüten bir ülke. Bunun maliyet analizleri tutmadığı için de ‘Bu olacak bir iş değil’ diyerek desteğini çekti. Zaten, burada hep konuşulan nedir? Bu iş, Türkiyesiz olmaz. Çünkü eğer buradan Avrupa’ya gaz gidecekse bu ancak Türkiye üzerinden olur”. Dedi.

Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’deki yaklaşımının belli olduğunu da vurgulayan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Libya ile yaptığımız anlaşmamız var. Libya ile yaptığımız anlaşmayla birlikte işi biz resmi bir metne oturttuk. Bu resmi metin üzerinden de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir taraftan dört tane sondaj gemisi, iki tane sismik araştırma gemisi aldık. Bunları biz boşuna mı aldık? Bunlar Karadeniz’de de çalışacak, Akdeniz’de de çalışacak. Bu konudaki en güçlü altyapıya biz sahip olacağız. Onun için de Amerika’nın olayı, tamamen ekonomik analizdir. Bu analizler neticesinde gördüler ki buradan bir şey çıkmaz.”

Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz doğal gazıyla ilgili 2022 yılı içerisinde tüm kuyularda üretim öncesi tamamlama operasyonları yapılacağını da belirterek, “İnşallah 2023’e biz bu işi yetiştireceğiz” dedi.

“Yeni bir müjde daha gelir mi?” sorusuna ise Erdoğan, şu yanıtı verdi:

“Bekliyoruz. İnşallah bütün hayalimiz, bakanlığın yaptığı çalışmalar, arkadaşların verdikleri bilgiler, özellikle sismik araştırma gemilerimizin bize verdiği raporlar, hep bu istikamette. Zaten bu işi şöyle başarıyla neticelendirdiğimiz zaman, ‘ekonomik performans nedir, ne değildir’ diye soranlara inşallah biz oradan gereken cevabı verme imkanını yakalamış olacağız.”


Benzer Haberler

2. Şirinevler Gonnara Festivali 1 Ekim’de yapılacak

TAK

“Çiftçinin ayakta kalması için ne destekler verilecek merak ediyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği’nden depremzedelere yardım

Voice Kıbrıs Haber

16 kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

İhtiyat Sandığı Dairesi’nde ‘cinsel içerikli video’ soruşturması

Voice Kıbrıs Haber

Çatalköy sahiline vuran iki ceset defnedildi

Voice Kıbrıs Haber