FeaturedKIBRIS

Ercan’da kriz kapıda

Ercan'da

Ercan Havalimanı işletmecisi T&T Airport, bazı havayollarından hizmet ücretlerini alamıyor. Devlete üç aylık ciro paylaşımı karşılığı 12.8 milyon TL ödemeyi yapanT&T, tahsilatta zorlanıyor

 

BAZI HAVAYOLLARI ÖDEMİYOR: Ercan Havalimanı işletmecisi T&T, yolcu başına havayolu şirketlerinden tahsil etmesi gereken parayı alamıyor. Bora Jet, yüklü bir borç taktı, faaliyetlerini durdurdu. Mevcut havayolu şirketlerinden ise alacak 6 milyon Euro’ya dayandı

 

KRİZ OLACAK: : T&T’nin parayı tahsil edebilmesi için, ciroya ortak devletin de adım atması gerekiyor.  Şirket yönetimi, “yalnız bırakılmaktan” şikayetçi. T&T havayolu şirketlerden parayı tahsil edemediği takdirde, alandaki hizmetler aksayabilir, hava ulaşımında sorun yaşanabilir

 

Ercan Havalimanı’nda işletmeyi yürüten T&T Airport Şirketi, havayolu şirketlerinin bilet paralarından tahsil ederek kendisine ödemesi gereken parayı tahsil edemedi.

T&T’nin havayolu şirketlerinden alacağı 6 milyon Euro’ya dayanırken, alandaki hizmetler de aksama noktasına geldi.

Şirket yetkilileri, tahsilatın yolculardan yapılmasına rağmen, T&T’ye yatmadığını belirterek, kendilerinin buna rağmen, devlete olan tüm yükümlülüklerini yerine getirdiklerini belirtti.

Bazı havayolu şirketlerinin T&T’ye ödemesi gereken havaalanı hizmet bedelleri ve 15 Euro’luk kişi başı yolcu vergilerini ödememesi ile şirket zor duruma sokuluyor.

 

Devlete ilk taksit ödendi

T&T’nin devlete her yıl ödemeye başladığı ve ilk taksidini bu yıl verdiği yüzde 48.7’lik pay ödenmeye başladı.

T&T Şirketi devlete ödediği ilk taksit olan 12 milyon 215 bin 810 TL’yi geciktirmeden öderken, bazı havayolu şirketlerinden tahsilat yapılamaması krizi beraberinde getirdi.

 

Denetimler yapılıyor

T&T Airport Şirketi’nden yapılan açıklamada devlet yetkililerinin her türlü denetimi ve kontrolü sağladığı Ercan Havalimanı’nda inşaat ve yenileme çalışmalarının devam ettiği ifade ediliyor.

Havayolları yükümlülüklerini yerine getirmiyor

T&T Airport Şirketi’nin devlete olan yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesine rağmen bazı havayolu şirketlerinin şirkete yapması gereken ödemeyi yapmaması rahatsızlığa neden oldu.

6 milyon Euro alacak var

T&T Airport, bazı havayolu şirketlerinin yükümlülüğü olan ve halen daha ödenmeyen ücretin sürekli şekilde arttığını ifade ederek bu meblağın 6 milyon Euro’yu bulduğunu kaydetti.

Öte yandan Bora Jet firmasının iflasını açıklamış olması nedeniyle T&T Airport’un 629 bin Euro zarara uğradığını açıkladı.

“Uçuş durdurma yetkimiz var”

T&T Airport yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda bazı havayollarının ödemekle yükümlü oldukları ücretleri ödememesi durumunda o havayollarına hizmet veremeyebileceklerini bu nedenle de uçuşlarının durabileceği uyarısında bulundu.

Direktörler, Kuzey Kıbrıs turizminin etkilenmemesi için böyle bir yönteme başvurmadıklarını ifade ederek yükümlülüklerini yerine getirmeyen havayolu şirketlerinin ödemelerine uymaya çağırdı.

 

Bertuğ TOPAL


Benzer Haberler

CTP Genel Başkanı “Farklı dine inanan, farklı milletlere, etnik kökenlere sahip olanlar federasyon kurabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Okullarda yarı yıl tatili öne alındı… Kurs faaliyetleri durduruldu!

Voice Kıbrıs Haber

‘Daha neyi bekliyorsunuz?’

Voice Kıbrıs Haber

“Belki de 20 gün sonra kurultay var”

Yolcu uçağının havada kapısı patladı!

NTV

İsviçre gazetesi manşetten ‘Hayır’ çağrısı yaptı