FeaturedKültür Sanat

EMAA 1 Haziran Dünya Çocuk Günün’de yayınladığı iki çocuk kitabını tanıttı

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA), Avrupa Birliği’nin Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında  VI. Hibe Programı altında finanse edilen, ‘Herkes için Sanat’ projesi kapsamında sanatın daha geniş bir kitleye ulaşabilmesi için çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik toplam altı sanat kitabından oluşan bir kitap serisi yayınladı. Dernek serinin parçası olan ‘Gri ve Beyaz İle Sanata Kuş Bakışı’ ve ‘Benim Güneşim’ isimli çocuk kitaplarını 1 Haziran Dünya Çocuk Gününde renkli bir etkinlikle tanıttı.

Kitap serisinin genel hedefi sanatı ve çeşitli sanat alanlarını daha anlaşılır bir dilde farklı kesimlere hitap edebilecek şekilde sunmak ve sanatın sıklıkla ulaşamadığı kesimlere bu kitaplar aracılığıyla ulaşmaktır.

EMAA Başkent Sanat Merkezi bahçesinde, pandemi koşullarına uygun olarak, ve LTB’nin katkılarıyla düzenlenen iki etkinlikte kitapların yazarı Hanife Tayyareci çocuklarla canlı okuma etkinliği gerçekleştirdi. Lefkoşa Türk Belediyesi, Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın da katılımıyla gerçekleşen etkinlikte EMAA eğitmenleri Zehra Şonya ve Ozan Özgenler okuma sonrası çocuklarla sanat atölyesi gerçekleştirdi.

Hazırlanan kitabın içeriği yazar Hanife Tayyareci ve illüstratör Yağmur Bayhanlı’nın iş birliği sonucunda oluşturulmuş olup, uzman pedagog Ahmet Güneyli ile sanat danışmanı Esra Plümer Bardak’ın süpervizyonu ve yönlendirmeleriyle 3-6 ve 7-12 yaş gruplarındaki çocukların algı kapasitelerine uygun olarak geliştirilmiştir.  Kitaplar, sanatı sevdirmeye ve yerli sanatçılarımızı tanıtmaya yönelik, eğlenceli ve interaktif öykü kitapları olarak geliştirilmiştir.

3-6 yaş grubuna yönelik çocuklar için hazırlanan ‘Gri ve Beyaz İle Sanata Kuş Bakışı’na ve 7-12 yaş grubu çocuklar için hazırlanan ‘Benim Güneşim’e basılı yayın yanında dijital ortamda da erişilebilir.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Güney’de sahil temizliği krizi!

“Marketlerde beklenen indirim olmadı… Girişim yapacağım”

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak? (11 Temmuz Pazar hava durumu tahminleri)

Voice Kıbrıs Haber

Ev karantinasında kalanlar denetlenmeye devam ediliyor

2021-2022 Öğretim yılının ikinci dönemi bugün başladı

Voice Kıbrıs Haber

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

NTV