FeaturedKIBRIS

ELAM ile Andreas Themistokleus ile işbirliklerini sona erdirdi

ELAM Limasol Milletvekili Andreas Themistokleus’un, artık ELAM dışında olduğu belirtildi.
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, ELAM’ın dün bir açıklama yaparak milletvekili Andreas Themistokleus ile işbirliklerini sona erdirdiklerini duyurduğunu yazdılar.

Habere göre, ELAM açıklamasında ayrıca Themistokleus’a, parlamentodaki sandalyesini de bırakması çağrısında bulundu.

ELAM tarafından yapılan açıklamada, yazılı ve sözlü uyarılara rağmen Themistokleus’un uyumsuz davranışlarından söz ederek bunların parti içi davranış kurallarına da aykırı olduğuna dikkati çekti.

Gazete Andreas Themistokleus’un geçmişte DİKO’dan milletvekili seçildiğini son yapılan seçimlerde ise ELAM ile iş birliği yaparak ELAM adına seçimlere katıldığını ve Limasol milletvekili seçildiğini anımsattı.

Habere göre, Kıbrıs Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu, ELAM’dan Themistokleus ile ilgili mektup aldığını, meclis genel kuruluna da bilgi verdiğini söyledi.

Gazete Kıbrıs Rum Meclisi Etik Komisyonu’nun dün bir toplantı yaparak Andreas Themistokleus’un davranışı nedeniyle ortaya çıkan konuları ele aldığını yazdı.

Habere göre Etik Komitesi, suçlandığı konularda izahatlar da bulunması için Themistokleus’u gelecek hafta yapılacak olan toplantıya çağırdı.

Öte yandan Alithia gazetesi Themistokleus’un ELAM parlamento grubu dışında kaldığını, Themistokleus’un Kıbrıs Rum Meclisi’ndeki davranışının yoğun tepkilere ve araştırmaya neden olduğunu yazdı.
Habere göre Themistokleus yaptığı açıklamada kendisinin, meclisteki sandalyesini bırakma niyetinde olmadığını, bu sandalyenin, 1491 seçmenin oyuna ait olduğunu söyledi.

Themistokleus’un ayrıca Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’e internet sayfasından yapılan yakışıksız saldırıda, Hristodulidis’e destek vermesinden dolayı kendisine saygısız bir ültimatom gönderildiğini, bunu ise kabul etmediğini ifade etti.

Meclis’teki sandalyesini bırakıp bırakmayacağı şeklindeki soru üzerine Themistokleus, bu sandalyenin 1491 seçmene ait olduğunu söyledi.

TAK


Benzer Haberler

‘Yeni teşvik paketi yürürlükte’

Voice Kıbrıs Haber

Kısmi yol kapatması yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Özel Günhanlar’a Selanik’te birincilik ödülü

Akıncı: Hukuk çerçevesinde gereğini yapacağım

“Gençlerimizin önüne yeni hedefler koyabilmeliyiz”

Voice Kıbrıs Haber

“Güvenli binalar için sıfır taviz ve toleransla hareket edeceğiz”

Voice Kıbrıs Haber