FeaturedKIBRIS

El-Sen’den uyarı grevi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları SendikasıEl-Sen, Kıbrıs Türk Elektrik KurumuKıb-Tek’inLefkoşa merkez ambarı ve tüm bölge ambarlarında uyarı grevi gerçekleştiriyor.

Uyarı grevi konusunda Kıb-Tek’in Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki merkez ambarı önünde Türk-Sen Başkanı Aslan Bıçaklı ile El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu basın açıklaması yaptılar.

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Kurum Müdürü’nün keyfi görevlendirmeler yaptığını savunarak, “Yetki yönetim kurulundadır ve sendika ile istişare etmesi lazımdır” dedi.

Bıçaklı, Müdürün keyfi görevlendirmeler yaptığı görüşünü ifade ederek bunun devam etmesi halinde de grevlerinin diğer şubelere de yansıyacağını söyledi.

El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu da, Kurum Müdürü’nün, El-Sen’in Kıb-Tek Yönetim Kurulu’na gönderdiği yazıları geri almaması halinde sendika ile görüşmeyeceğini söylediğini öne sürerek, bu tavrı eleştirdi.

Kurum Müdürü’nün bundan sonra üreteceği kararların sendika olarak kabul edilmeyeceğini belirten Öksüzoğlu, görevlendirmelerin sendika ile istişare içerisinde yapılabileceğini kaydetti.

Öksüzoğlu, sendikanın bugün yargıya başvuracağını da kaydetti.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Bakan Çağman anjiyo oldu

Voice Kıbrıs Haber

“Hastanelerdeki bölümler doldu”

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin 21,50 TL’yi aştı

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde mecliste Corona virüsü hakkında bilgilendirme yapıldı

Voice Kıbrıs Haber

4 kişiye yapılan test sonuçları açıklandı