FeaturedKIBRIS

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi beş yasa tasarısını görüştü, ikisini Genel Kurul’a sevk etti


Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bugün Komite Başkanı Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığında yaptığı toplantıda, görüştüğü beş yasa tasarısından ikisini Genel Kurul’a sevk etti.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre Komite, gündeminde bulunan “Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa Tasarısı”, “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, “Elektronik Haberleşme (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Serbest Liman ve Bölge (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi ilk olarak, “Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa Tasarısı”nı ele alarak, oy birliği ile onayladı ve Genel Kurul gündemine sevk etti.

Komite daha sonra, “Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı ele alarak, tasarının ikinci görüşmesini tamamladı. Üçüncü sırada ele alınan “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın ikinci görüşmesi de tamamlandı. Söz konusu iki yasa tasarısının ivediliği bulunmadığından dolayı üçüncü görüşmeleri bir sonraki toplantıda yapılacak.

“Elektronik Haberleşme (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı da ele alan Komite, yasa tasarısı ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edecek.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, son olarak “Serbest Liman ve Bölge (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüşerek, oy birliği ile onayladı ve Genel Kurul gündemine sevk etti.

Komite Başkanı, UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığındaki Komite toplantısına, Komite Başkan Vekili, CTP Milletvekili Erkut Şahali ile Komite üyeleri UBP Milletvekili Hasan Küçük, UBP Milletvekili Alişan Şan ve CTP Milletvekili Salahi Şahiner katıldı.

Komite toplantısında ayrıca, CTP Milletvekilleri Sami Özuslu ve Devrim Barçın da yer aldı.

Komite toplantısına davetli olarak, Maliye Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Merkezi İhale Komisyonu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’ndan yetkililer katılarak, konu ile ilgili görüşlerini sundu.






Benzer Haberler

Bilim insanları 100 yıldan fazla yaşamanın sırrını açıkladı

NTV

Malatya’da deprem meydana geldi!

NTV

Gemikonağı’nda trafik kazalarına karşı eylem yapıldı

TAK

Lefke’de trafik kazalarına karşı sesler yükseldi

TAK

Türkiye ilk mağlubiyetini aldı

NTV

Gürcistan ve Çekya, EURO 2024’te puanları paylaştı

NTV