DÜNYA

Ekiplerin minibüsü arama çalışmaları halen sürüyor

Mısır’ın Giza kentinde bulunan İmbaba bölgesinde dün akşam saatlerinde Nil Nehri’ne düşen yolcu minibüsüne hâlâ ulaşılamadı.

Devlete ait “El-Ahram” gazetesinde yer alan haberde, dün 14 yolcu kapasiteli bir minibüsün Nil Nehri’ne düştüğü, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarının üzerinden yaklaşık 24 saat geçmesine rağmen minibüsün hâlâ bulunamadığı belirtildi.

İlk belirlemelere göre minibüsün köprüden geçişi sırasında şoförün aşırı hız sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle Nil Nehri’ne devrildiği aktarıldı.

Haberde ayrıca kazanın ardından bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin tüm çabalarına rağmen minibüsün izine rastlanamadığı kaydedildi.

“ÇOK GARİP VE GİZEMLİ BİR OLAY”

Öte yandan Mısır’da milyonlarca kişi tarafından izlenen ünlü sunucu Amr Edib ise kazayla ilgili yaptığı açıklamada, “Hiç kimse tam olarak anlamış değil. Minibüs nehre düştü mü, düşmedi mi? Yolculara ne oldu? Tüm emniyet birimleri, arama kurtarma ve dalgıç ekipleri minibüsü aramaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Edib ayrıca şunları kaydetti:

“Çok garip ve gizemli bir olay. Kazanın aşırı hızdan dolayı meydana geldiği söyleniyor. Normalde köprüde bulunan güvenlik güçleri ve güvenlik kameralarının olayı kaydetmiş olması gerekiyor.”

Adeta sırra kadem basan minibüse yönelik arama çalışmaları devam ediyor.

(AA)


Benzer Haberler

İngiltere’deki Kıbrıs Türk Toplum Birliği’nden koronavirüs yardımları…

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye ile Yunanistan arasındaki istişari görüşmelerin 62. turu Atina’da yapıldı

AB-Ukrayna Zirvesi, savaşın başlamasından beri ilk kez toplanacak

Voice Kıbrıs Haber

Johnson AB’yi ‘iyi niyetli olmamakla’ suçladı

Voice Kıbrıs Haber

Virüs bir ülkeye daha sıçradı

Voice Kıbrıs Haber

Çin’de yeni salgın endişesi!