FeaturedKültür Sanat

“Duvarları Sevgiye Dönüştür” yarışmasına katılanlara ödülleri verildi

Girne Belediyesi ve Girne İyilik Derneği işbirliğinde, “Duvarları sevgiye dönüştür” sloganıyla gerçekleştirilen Grafiti ve Resim Yarışması sonuçları açıklandı ve kazananlara ödülleri 02 Eylül 2021 Perşembe günü Girne Belediyesi Hizmet binasında yapılan törenle verildi.

Grafiti resmi yapılan duvarlar Fall or Fly Group, Desen ve Kadın grafiti resimleri (20 Temmuz Stadyumu Doğu ve Batı cephelerinde), Uzayda Kaplumbağalar grafiti resmi ise Şair Nedim Sokak’ta Türk Mahallesinde yer almaktadır.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne İyilik Derneği Başkanı Oya Kutsal ve üyeleri ile sponsor firma yetkililerinin de katıldığı törende, gençlerin takım çalışmasıyla yaptıkları projeler jüri tarafından değerlendirilerek derecelendirildi.

Jüride görev alan, Musa Kayra (Karikatürist), Şenol Özdevrim (Heykel- Resim Sanatçısı), Bedia Kale (Seramik Sanatçısı) ve Fatoş Avcısoyu Ruso (Şair)  yarışmaya katılan grupların duvar resim ve grafitlerini değerlendirdi.

Jüri değerlendirme sonucuna göre;

  1. Lik ödülünü kazanan proje Uzayda Kaplumbağalar ile Grup Adesa ekibine (3000TL’lik) para ödülü Extend Broadband temsilcisi,
  1. Lik kazanan proje Fall or Fly Group ile Underdog ekibine (2000TL’lik) para ödülünü İlge Turizm temsilcisi,
  1. Lük kazanan proje Desen ve Kadın ile JB ekibine (1000TL’lik) para ödülünü İyilik Gönüllüleri Derneği takdim etti.

“Grafiti yarışması şehirde kalıcı ve güzel bir iz bıraktı”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü törende yaptığı konuşmada, Girne şehrinin çok güzel bir yer olduğunu belirterek bu şehre katkı yapmak hem bizlerin hem şehirde yaşayanların veya şehirde misafir olanların görevleri arasında olduğuna dikkat çekti. Güngördü, pandemi döneminde de yaptığımız çoğu işin yanında grafiti yarışması da şehirde kalıcı ve güzel bir iz bıraktığını, buda bizim şehrimize ayrı bir renk katacağını ifade etti. Güngördü, “Gençlerin dinamizmi bizler için çok önemlidir bu nedenle katılan ve katkı koyan herkese teşekkür ederim” dedi.

Törende konuşan Girne İyilik Derneği Başkanı Oya Kutsal, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ‘ye, sosyal sorumluluk projelerine gösterdiği büyük duyarlılık ve destek için teşekkür ederek, grafiti yarışmasının her detayıyla ilgilenen ve her şeyin mükemmel olmasını sağlayan Girne Belediyesi’ne de teşekkür etti. Kutsal, bize profesyonel yaklaşımın ne olduğunun bir örneğini gösterdiklerini belirtti.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Gazi Yüksel’in Ercan Havalimanı’nda açtığı ‘Evvel Zaman Dışında’ adlı fotoğraf sergisi devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (18 Şubat 2022 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Yaklaşık 55 dönüm anız yandı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro bugün ne kadar? (24 Aralık 2018 döviz fiyatları)

Voice Kıbrıs Haber

Özersay “Araştırma komitesi kuracağınıza keşke beş ayda YÖDAK üyesini seçseydiniz”

TAK

Şevket Rado hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber