FeaturedKIBRIS

“Düşündürücü ve büyük bir aldatmadan ibaret”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) – Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP), KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na “gözlemci üye” olarak kabul edilmesinin büyük bir diplomatik zafer ve tanınma yolunda adım olarak nitelendirilmesinin “düşündürücü ve büyük bir aldatmadan ibaret” olduğunu öne sürdü.

TDP-TKP’den yapılan açıklamada, “2004 yılında Annan Planı’na Kıbrıs Türk toplumunun referandumda “evet” oyu vermesi ile aynı yıl içinde İslam İşbirliği Teşkilatı’na “Kıbrıs Türk Devleti” olarak “gözlemci üye” statüsü verildiği anımsatılarak, 18 yıldan sonra uluslararası bir kuruluşta yeniden bir gözlemci üye statüsü elde edildiğinin kamuoyuna duyurulduğu ifade edildi.

Kıbrıs Türk halkının uluslararası arenada özne olarak yerini almasının, uluslararası hukuk kapsamına girmesi ile yani BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca iki bölgeli ve siyasi eşitliğe dayalı bir federasyonla olabileceği savunulan açıklamada, “iki devletli çözümün Kıbrıs Türk toplumunu her geçen gün dünyada yalnızlaştıran, fakirleştiren ve vilayetleştirmeye götüren bir girdaba soktuğu” ileri sürüldü.

– “TDP-TKP olarak toplumsal yok oluşa direnecek ve yapay olarak yaratılmaya çalışılan bu aldatmacaya izin vermeyeceğiz”

Açıklamada, “TDP-TKP olarak toplumsal yok oluşa karşı direnecek ve yapay olarak yaratılmaya çalışılan bu aldatmacaya izin vermeyeceğiz. Birleşik Federal Kıbrıs’a ulaşılması ve kalıcı bir barışı adaya getirmek için Kıbrıs’ın her iki kesiminde yer alan tüm yurtsever ve barış yanlısı Kıbrıslılar ile birlikte mücadele verilmesi ise her zamankinden daha büyük öneme sahiptir” denildi.


Benzer Haberler

“Yazık değil mi insanları bu duruma düşürmek”

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da sokak hayvanları yararına yoga etkinliği…

Voice Kıbrıs Haber

24 BM Kıbrıs Barış Gücü personeli Covid-19

Voice Kıbrıs Haber

Anastasiadis’e “ezeli” koruma

Voice Kıbrıs Haber

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanacak

Voice Kıbrıs Haber

Pilli: Bir süre daha sabretmeli, kurallara uymalıyız

Voice Kıbrıs Haber