FeaturedKIBRIS

Dürüst: Gönyeli-Boğaz Yolu 7 Temmuz’da açılacak

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, yenileme çalışmaları devam eden Gönyeli-Boğaz yolu açılışının (eski Girne yolu) 7 Temmuz Cuma günü saat 17.00’de gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bakan Dürüst, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, bürokratlar ve teknik ekiple birlikte bugün bölgede yapılan çalışmaları inceledi.
Basına açıklama yapan Dürüst, tarihi misyonu bulunan eski Lefkoşa-Girne yolu olarak bilinen Gönyeli-Boğaz yolunun yenilenerek, halkın hizmetine sunulmasına büyük önem verdiklerini belirtti.

Yolun birinci kat asfalt dökümünün bugün başladığını, altyapı çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Dürüst, yol genişliğinin 8, platform genişliğinin ise 9 metre olduğunu kaydetti.

Dürüst, yol üzerinde bulunan evlere giriş ve çıkışlarla ilgili sıkıntıların aşılacağını ifade etti.

Vatandaşın huzur ve güvenliğini göz önünde bulundurduklarını söyleyen Dürüst, yola çelik bariyer takılacağını, yol çizimi yapılarak, tabelalar takılacağını belirtti.

Dürüst, yolun yenilenme çalışmalarına katkı koyan herkese teşekkür etti.
Basının, Gönyeli Çemberi’ndeki kaçış yollarına yönelik sorusunu yanıtlayan Dürüst, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bölgede köprüler ve sazlık bölgeler bulunduğunu söyleyen Dürüst, güvenli seyahat için yapılması gereken çalışmalar bulunduğunu ifade etti.

Köprülerin genişletilmesi ve üç köprü yapılması gerektiğini söyleyen Dürüst, köprüler tamamlanmadığından asfalt dökülemediğini belirtti.
Dürüst, gelecek aylarda açılış tarihinin açıklanabileceğini kaydetti.

 

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi’ne ilişkin görüş gönderme süresi sona eriyor

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa-Karpaz Anayolu’nda trafik kazası… 2 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “Temmuz sonuna kadar halkın yüzde 70’i aşılanmış olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Özersay’dan Laiklik Vurgusu

Tornaridis: Eğer zaman geri alınabilseydi

Halı saha mühürlendi