FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

Dünya Ticaret Merkezi’ne ilk ulaşan 343 itfaiyeci anıldı

ABD’deki 11 Eylül terör saldırılarının 20. yıldönümünde, Dünya Ticaret Merkezi’nin tepesine hayat kurtarmak için tırmanan 343 itfaiyeci Güney Kıbrıs’ta düzenlenen törenle anıldı.

Ayrıca, yaz döneminde Kıbrıs ve Yunanistan’da çıkan yangınları söndürmeye çalışan Kıbrıslı Rum itfaiyeciler de onurlandırdı.

ABD Büyükelçiliği tarafından Lefkoşa’daki Lefkotheos Spor Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulidis, Kıbrıs Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Stefi Drakou, ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi Judith Gail Garber , terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşların ülkelerinin büyükelçileri ve diplomatik birliklerinin üyeleri,  itfaiye ve Kıbrıs Rum Ulusal Muhafız temsilcileri katldı. Etkinlikte, salon içinde 2071 adım yürünerek itfaiyeciler anıldı.

Etkinlikte itfaiyeye ekipman alımı için bağış da toplandı.

Garber“ İlk kurtarıcıları onurlandırıyoruz”

ABD Büyükelçisi Garber, 11 Eylül 2001 tarihinde yaşanan trajik olaylara atıfta bulunarak, Dünya Ticaret Merkezi’ne ilk ulaşan ve hayat kurtarmak için 2.071 basamak tırmanan 343 itfaiyecinin gösterdiği kahramanlığa, özveriye ve göreve bağlılığa değindi.

Garber “2071 adımla meydan okuyan bu ilk kurtarıcıları onurlandırıyoruz” dedi. “Bu kahramanlara daha uygun bir takdir düşünemiyorum” diyen  Garber, Kıbrıs Rum İtfaiye Teşkilatı personelini de gerek Kıbrıs gerek Yunanistan’da yaz döneminde çıkan orman yangınlarını söndürmek için göstermiş oldukları çabadan dolayı kutladı.

Garber, itfaiyenin müdahalesiyle birçok can, birçok ev ve dönümlerce ormanın kurtarıldığını kaydetti.

Hristodulidis “Terörün zulmüne asla boyun eğilmeyecek”

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis , etkinliğin önemli ve net bir mesaj gönderdiğini, “özgürlüğün tartışılmaz bir değer olduğunu ve terörün zulmüne asla boyun eğilmeyeceğini” söyledi.
Bakan, “Bugün, olay yerine koşan ve ne yazık ki en yüksek bedeli ödeyerek birçok kişiyi kurtaran kahraman ilk kurtarıcılar onuruna 2071 adım yürüyerek kurbanları anıyor ve anıyoruz” dedi.
Hristodulidis, ABD ve Kıbrıs’ın terörle mücadelede teyakkuzda kalacağını da kaydetti.

Hristodulidis şöyle devam etti:

“Milletlerimizin güvenliğini korumak ve halklarımızın güvenliğine yönelik herhangi bir tehdide karşı mücadele etmek için ortak irademiz her zamankinden daha güçlü”.

Drakou“ Terör tehdidi ciddi biçimde ele alınmalı”

Kıbrıs Rum Adalet Bakanı Stefi Drakou, 11 Eylül 2001’deki terör saldırısının, terör tehdidi ciddi biçimde ele alınmadığı takdirde dünyanın güvenli olamayacağının en açık kanıtı olduğunu belirtti.

Haber ve Fotoğraflar: Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

548 Bin euro’ya satıldı

Güney Kıbrıs ile Yunanistan deniz bağlantısında son aşamaya girildi

Voice Kıbrıs Haber

Markette unutulan cep telefonunu çalan şahsa yasal işlem

Veliler gururlandı

‘Çağlayan Parkı yaşam buluyor demiştik ya…’

Voice Kıbrıs Haber

Baba oğulun macerası kodeste bitti