DÜNYA

Bugün Dünya Hayvanlar günü!

Dünya Hayvan Günü, Heinrich Zimmermann tarafından ilan edildi.

24 Mart 1925’te ilk Dünya Hayvanlar Günü Almanya’nın Berlin kentindeki Spor Sarayı’nda düzenlendi.

Bu ilk etkinliğe 5.000’den fazla kişi katıldı. Etkinlik, ekoloji uzmanı Saint Francis of Assisi bayram günü ile uyum sağlamak için 4 Ekim’de planlanmıştı, ancak istenilen mekan o gün boş değildi. Etkinlik ilk kez 1929’da 4 Ekim’e yapıldı. Başlangıçta sadece Almanya, Avusturya, İsviçre ve Çekoslovakya’da Dünya hayvanlar günü takip ediliyordu. Her yıl Zimmermann, Dünya Hayvan Günü’nün tanıtımına yorulmadan çalıştı.

Sonunda, Mayıs 1931’de İtalya’nın İtalya’daki Uluslararası Hayvanların Korunması Kongresi kongresinde 4 Ekim Dünya Hayvanları Günü’nü evrensel hale getirme önerisi oy birliğiyle kabul edildi ve bir karar olarak kabul edildi.

Dünya Hayvanları Günü’nün misyonu, “Hayvanlar için  refah standartlarını iyileştirmek ve yükseltmektir. Dünya Hayvan Günü kutlamalarını inşa etmek, dünyayı daha iyi bir hale getirmek için küresel refah hareketini harekete geçirerek hayvan refahı hareketini birleştiriyor.”

Tüm hayvanlar için yer, milliyet, din, inanç ya da politik ideolojiden bağımsız olarak her ülkede farklı şekillerde kutlanır. Yani farkındalık ve eğitim sayesinde, hayvanların her zaman duyarlı varlıklar olarak kabul edildiği bir dünya yaratabiliriz ve her zaman onların refahını sağlayabiliriz.

https://www.youtube.com/watch?v=fxw7pLY1Jic

 

 

 


Benzer Haberler

Hariri istifasıyla ilgili kararını mı değişti?

Türk Akımı’nda İmzalar Atıldı

Yeni varyant İngiltere’de uzmanları tedirgin etti “Yayılmaya başlarsa endişe edin”

AA

Venezuela-Kolombiya kara sınırı 7 yılın ardından araç trafiğine açıldı

Voice Kıbrıs Haber

ABD’deki 346 Türk vatandaşı, Türkiye’ye tahliye edildi

Voice Kıbrıs Haber

“Alsancak Aşevi” hizmete başladı

Voice Kıbrıs Haber