FeaturedKIBRIS

Dünya çocukları Çatalköy’de buluştu


Çatalköy Esentepe Belediyesi, FOGEM iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Çocuk Şöleni’nde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklar Çatalköy’de buluştu.

Belediyeden verilen bilgiye göre, karnaval havasında geçen etkinlik, renkli anlara sahne oldu.

Etkinlikte, Kazakistan, Kırgızistan, Bulgaristan, Ukrayna, Türkiye ve ev sahibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden toplam 95 çocuk yer aldı. Yerel bölgeden de çocukların katıldığı bu şölen, Dünya Çocuk Günü kapsamında gerçekleştirildi. Çocuklar, kortej yürüyüşü ve dans gösterileriyle hem kendi kültürlerini tanıtma hem de diğer kültürleri tanıma fırsatı buldu.

Şölen, kortej yürüyüşüyle başladı. Renkli kıyafetler içindeki çocuklar, ellerinde bayraklar ve pankartlarla kortej yürüyüşünde yer aldı. Yürüyüşün ardından dans gösterileri ile devam eden etkinlikte, her ülkenin çocukları kendi geleneksel danslarını sergiledi.

-Eğlenceli ve eğitici aktiviteler yapıldı

Etkinlik süresince çocuklar, çeşitli oyunlar ve atölye çalışmaları ile doyasıya eğlendi. Yaratıcı drama, yüz boyama, el sanatları atölyeleri gibi aktiviteler, çocukların hem eğlenmesini hem de yeni beceriler kazanmasını sağladı. Ayrıca, bu tür etkinlikler sayesinde çocuklar, farklı kültürlerden arkadaşlar edinme şansını yakaladı.

-Kırok, birlik ve beraberlik mesajı verdi

Etkinlikte konuşan Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, bu tür organizasyonların çocuklar arasındaki birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiğini vurguladı.

Kırok, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onların mutlu olması, bizlerin de mutlu olması demektir. Bu tür etkinliklerle çocuklarımıza farklı kültürleri tanıma fırsatı sunuyoruz” dedi.

Etkinlik, sadece bir eğlence şöleni olmanın ötesinde, çocuklara farklı kültürleri tanıma ve anlama fırsatı sunduğunu dile getiren Kırok, bu sayede, çocuklar arasında kültürel farkındalık ve hoşgörünün arttığını da belirtti.






Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (21 Haziran 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin 3 ile 5 derece  üzerinde!

Voice Kıbrıs Haber

Mekke’deki hac ibadetinde can kaybı bini aştı

AA

Bilim insanları, bazı kişilerin neden coronavirüs olmadığını buldu

NTV

Mağusa’nın en güzel balkonu ve en güzel bahçesi seçildi

TAK

Şimşek’ten enflasyon açıklaması: “Gelecek yıl 10’lu seviyelere düşebilir”

NTV