EkonomiFeatured

Dövizdeki dalgalanma yeni haftada da devam ediyor

Sterlin – dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar/TL şu dakikalarda 8,16’dan işlem görüyor.

Euro/TL 9,74 bandında yer alıyor.

Sterlin/TL ise 11.19 civarında hareket ediyor.

Analistler, artan yeni tip corona virüs vaka sayıları ve sıkılaştırılan tedbirler ile dolar endeksindeki yükselişin TL varlıkları üzerinde baskıya neden olduğunu bildirdi. Dolar endeksi, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 yükselişle 92,3 seviyesinde bulunuyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası’nın düzenlediği Bahar Toplantıları kapsamında yapılan açıklamalarda özellikle ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon ve faiz yönlendirmeleri sonrası ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,66 seviyesinde dengelendi.

Powell, yaptığı konuşmalarda, çoğunlukla yükseliş eğilimindeki enflasyon konusu üzerinde durdu. Ekonomi normalleşirken fiyatlarda geçici artışın görülebileceğini ancak kalıcı enflasyon beklemediklerini ifade eden Powell, enflasyonun yükselmesi halinde müdahale etmek için gerekli araçlara sahip olduklarını vurguladı. Powell, toparlanma tamamlanana kadar ihtiyaç duyulan desteğin ekonomiye sağlanacağını belirterek, ekonominin “dönüm noktasında” olduğunu söyledi.

Bu gelişmeler sonrası yarın ABD’de açıklanacak enflasyon verileri yatırımcıların odağına yerleşirken, yurt içinde ise perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu toplantısı bekleniyor.


Benzer Haberler

“AB sorunun çözümünde taraf olamaz çünkü sorunun ta kendisidir”

“Telafiye ihtiyacı olan öğrenciler öğleden sonraları desteklenecek”

Voice Kıbrıs Haber

Hemşirelerin eylemi devam ediyor

TAK

17 pozitif vakaya rastlandı, 2 kişi hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

Olgun “Cenevre’de Kıbrıs konusuna dair içerik görüşülmeyecektir”

“Veda Değil, Merhaba” isimli oyun sahneleniyor