EkonomiFeatured

Döviz piyasalarındaki hareketlilik devam ediyor

Sterlin – dolar – euro kaç TL? 7 Haziran 2021 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar/TL  8,60 seviyelerinde değerleniyor.

Euro/TL 10,49’dan el değiştiriyor.

Sterlin/TL ise 12,20 civarında hareket ediyor.

Dolar endeksi, cuma günü ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin, iş gücü piyasasında iyileşmenin sürdüğünü göstermesine karşın beklentilerin altında kalmasının ardından 90,6 seviyelerinden 90 sınırına kadar geriledi. Yeni haftaya ise sınırlı da olsa yükselişle başlayan dolar endeksi, şu dakikalarda yüzde 0,1’lik artışla 90,2 seviyesinde bulunuyor.

Küresel piyasalarda ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın açıklamaları sonrası oynaklığın artması beklenirken, bu hafta Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı ve ABD’de enflasyon başta olmak üzere veri akışı takip edilecek.

Hafta sonu, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın, “daha yüksek bir faiz seviyesinin hem ABD Merkez Bankası (Fed) hem de toplum için pozitif olacağı” yönündeki söylemi piyasaların odağına yerleşti.

Uzmanlar, Yellen’ın açıklamalarının piyasalarda oynaklığı artırabileceğine dikkati çekerek, Fed’den kısa süre içinde böyle bir adım atması beklenmese de para politikasını etkileyecek haber ve verilerin fiyatlamalarda daha sert hareketliliklere neden olabileceğini söyledi.

Bu hafta yurt içinde, perşembe iş gücü istatistikleri, cuma günü sanayi üretimi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın beklenti anketindeki veriler takip edilecek.


Benzer Haberler

“Çok üzgünüm hem de çok…”

TDP’de zafer mutluluğu yaşandı

Voice Kıbrıs Haber

Meclis Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplandı

“Meclis’te grubu bulunan 3 siyasi parti seçim tarihinde uzlaşmalı”

Voice Kıbrıs Haber

Meclis Genel Kurulu toplanıyor

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu’ndan güneye geçişler ile ilgili karar

Voice Kıbrıs Haber