FeaturedKIBRIS

Dördüncü Cumhurbaşkanı Akıncı’dan, Imagine projesinin durdurulmasına tepki

Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Imagine adlı iki toplumlu eğitim projesinin Kıbrıs Türk tarafınca durdurulmasını eleştirdi.

Akıncı, koşullar ne olursa olsun , gelecek kuşaklar arasında barış kültürünü yaratmanın ve yaşatmanın zorunlu olduğunu unutmamak gerektiğine dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Akıncı’nın paylaşımı şöyle:

“Görevde bulunduğumuz dönemde, bizim önerimizle, mevcut iki toplumlu komitelere ilaveten 3 komite daha kurulmuştu. Bunlar,Eğitim, Kültür ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komiteleriydi. Eğitim komitesinin,“İmagine” projesi kapsamında barış kültürü ve hoşgörü temelli çalışmalarına iki taraftan 4 bin 595 öğrenci, 751 öğretmen ve 91 okul yöneticisi katılmıştı. Şimdi akıl ve mantık dışı bir kararla bu projeye katılımın Kıbrıs Türk tarafınca durdurulduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Yüzyıllardır bu adada yaşayan iki toplumun bundan böyle de var olacağını ve koşullar ne olursa olsun , gelecek kuşaklar arasında barış kültürünü yaratmak ve yaşatmanın zorunlu olduğunu unutmamak gerekir. Bu adanın mutlu ve huzurlu geleceği ancak barış ve hoşgörü kültürü ile yetişmiş genç kuşaklarla mümkün olabilecektir.”


Benzer Haberler

İzinsiz ikamet eden 10 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Birinci: 6 ayda hastanede çok güzel işler yapıldı

Voice Kıbrıs Haber

“Maaş ödemeleri konusunda birtakım sıkıntılar çıkabilir”

BRT

73 yaşındaki şahsı 80 bin Euro dolandırdılar

Voice Kıbrıs Haber

51 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Dr. Ellinas ”ben buna EastMed gas pipe dream diyorum”

Voice Kıbrıs Haber