FeaturedKIBRIS

Dipkarpaz İlkokulu’nun elektriğini kesen Kıb-Tek’e Cemil öğretmenden tepki

KIB-TEK’in bugün borcundan dolayı bazı devlet kurum ve kuruluşlarında uyguladığı “elektrik kesme” çerçevesinde, bu akşam diploma töreni yapılacak olan Dipkarpaz İlkokulu’nun da elektriğini kesti.
Okul öğretmenlerinden Cemil Gürsel, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.
Gürsel öğretmenin paylaşımı şu şekilde:
“Filler tepişirken çimenler ezilirmiş…”
Bu akşam 20.30’da 5. sınıf öğrencilerimiz için küçük çapta bir mezuniyet töreni düzenleyecektik. Sabah sabah hazırlıklarımıza başladık fakat ne yazık ki öğlen okulumuzun elektriği kesildi. Akabinde de Elektrik Kurumu’na olan borcumuzdan ötürü bu kesintinin yapıldığı bilgisini aldık. Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre ise 17
Haziran’da borç ödemelerinin yapıldığı yönünde. Belli ki kurumlar arasında bir iletişim sorunu var.
Daha önce defalarca basına birçok özel kurum/kuruluşun çok büyük meblağlardaki borçlarına rağmen elektriklerinin kesilmediği-affedildiği yönünde haberler çıktı. Hepsi mi yalandı? Diyelim ki gerçekten ödeme yapılmadı, borcundan ötürü faaliyetleri devam etmekte olan okulun elektriğini kesmek yapılacak iş mi?
26 tane çocuk , şu anda bu akşamki tören için heyecan içerisinde bekler. Halâ daha yapılması gereken bir dünya iş var. Bir şekilde bu tören bu akşam yapılacak, hem da en güzel şekilde. Taşıma suyuyla bu değirmen dönecek ama çok canımı yaktınız, sinirlendirdiniz, üzdünüz. Kim ne dersa desin, izahatı yok. Sapla samanı ayırmak bu kadar zor olmamalı.”
Voice Kıbrıs Haber

Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (2 Şubat 2019)

Voice Kıbrıs Haber

“Şu anda 9 bin 800 kişiye karantina uygulamamız var”

14 yaşında SpaceX’in en genç çalışanı oldu

Voice Kıbrıs Haber

Amcaoğlu yeni akaryakıt fiyatlarını açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’dan açıklama

SysAdmin

“Özel okulların ücreti belli bir noktanın da ötesine geçti”

Voice Kıbrıs Haber