FeaturedKIBRISSpor

Dimitriu, yoğun çabaların sürdüğünü söyledi

Rum Dışişleri Bakanlığı, Çetinkaya Spor Kulübü Taksim sahasında yapılan çalışmalar nedeniyle ara bölge statüsünü ihlal edecek faaliyetlerin yapılmamasının garanti altına alınması amacıyla sürekli UNFICYP ile temas halinde olduklarını belirtti.

Rum Devlet Radyo Televizyonu RİK’e açıklamalarda bulunan Rum Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Dimitris Dimitriu, sahanın, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından açılışının yapılacağının duyurulmasına rağmen stada kimsenin girmediğini ifade etti.

Yoğun diplomatik çabaların sürdüğünü söyleyen Dimitriu, sahanın sadece antrenmanlar için kullanılabileceğinden de söz etti.

UNFICYP’in görev süresinin uzatılmasına ilişkin rapordan da bahseden Dimitriu, BM Genel Sekreteri’nin, sağlanan ortak zeminden vazgeçen tarafı ismiyle açıklaması gerektiğini savundu.

Dimitriu açıklamasında ayrıca üzerinde anlaşmaya varılan iki kesimli iki toplumlu federasyona karşın, iki devlete dayalı çözümü pekiştirmeye ve yerleştirmeye çalışanın Kıbrıs Türk tarafı olduğunu da belirtti.


Benzer Haberler

“HP’nin yüzde 56.76 çıkması kamu görevlilerinin suçu değildir”

Voice Kıbrıs Haber

Rum polisi cezanın düşürülmesi görüşüne itiraz etti

Voice Kıbrıs Haber

Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor

TAK

TDP Milletvekili adayları bir araya geldi

Güney Kıbrıs’ta yılın ilk iki ayında devletin gelirleri arttı

TAK

Dikkat! Bu yollar kapalı olacak!

SysAdmin