FeaturedKIBRIS

Dikenli teller Kiracıköy’e kadar uzatılacak




Güney Kıbrıs’ın KKTC’den geçtiği iddia edilen yasadışı mültecileri engellemek için 3 yönlü tedbir aldığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, kısa bir süre içinde sınırda görev yapacak 300 polis istihdamının ve kamera yerleştirmelerin tamamlanacağını kaydederken, “Astromerit-Akaki-Kokkinotrimithia” köyleri arasına çekilen dikenli tellerin, “Athienu”ya (Kiracıköy) kadar uzatılacağını yazdı.

Gazete, dikenli tellerin Yeşil Hattın tümünü kapsayacak şekilde genişletilmesinin de olasılık dahilinde olduğunu ve Kiracıköy’deki çalışmaların kısa süre içinde başlayacağını belirtti.

Haberde, sınırda görev yapacak sözleşmeli polislerin istihdam sürecinin gelen hafta başlayacağı; toplam 401 adayın spor sınavına tabi tutulacağı ve başarılı olanlardan eğitim düzeyine göre ilk 300’ünün istihdam edileceği ifade edildi.

Gazete, istihdam edilen sözleşmeli polislerin, Polis Akademisi’nde alacakları 6 haftalık hızlandırılmış eğitimin ardından göreve başlayacaklarını yazdı.






Benzer Haberler

Vücuduna yerleştirdiği çipin şifresini unuttu

Voice Kıbrıs Haber

Borsa günü yükselişle tamamladı

AA

Thalassemia Derneği’nde Varoğlu yeniden başkan

TAK

ABD ve Kanada’yı kutup girdabı vurabilir: 7-10 gün boyunca etkili olması bekleniyor

Euronews-Türkçe

Bitcoin 85 bin doların altına indi

Voice Kıbrıs Haber

Fatih Altaylı hapis cezası sonrası ilk kez konuştu ‘Hukuki değil, siyasi’

BBC Türkçe