FeaturedKIBRIS

Dev-İş belediyelere devlet katkılarının yatırılmaması halinde grev uyarısında bulundu

Devrimci Genel İş Sendikası, yarın mesai bitimine kadar belediyelere devlet katkılarının yatırılmaması halinde, belediyelerde örgütlü tüm sendikalarla temas kurarak grev dahil tüm eylem çeşitlerini gündemlerine alacaklarını duyurdu.

Devrimci Genel İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Naşit yaptığı yazılı açıklamada, 28 belediyede “belediye devlet katkıları”nın yatmadığını, dolayısıyla da birçok belediyede çalışanların ödenemediğini belirtti.

Belediye devlet katkılarının ana mantığının personel ödemelerinde kullanılması olduğunu bugün itibariyla birçok belediye çalışanının maaş alamadığını kaydeden Naşit, şunları ifade etti:

“14 Ekim tarihinde belediyelerde örgütlü sendikalar olarak yaptığımız eylemde ortaya koyduğumuz talepler ve ‘hükümetlerin belediyeleri gözden çıkardığı’ tespitimiz bir kez daha ispatlanmıştır. Kurultay kavgalarından ülkenin sorunlarını unutan UBP-DP-YDP Azınlık hükümeti ve bugün hükümeti kurma görevini alan Faiz Sucuoğlu’na bir an önce ‘devlet katkılarının’ ödenmesi için kamuoyunun önünde çağrıda bulunuyoruz.”

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Sendikalar Mukayyidi görevine Mehmet Yavuzhan getirildi

Voice Kıbrıs Haber

“AB’nin adaleti bu deyince düzeltme yapmak şart oldu”

Katılımcılar sekiz eğitim modülünü tamamlayarak mezun olmaya hak kazandılar

Voice Kıbrıs Haber

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında karar açıklandı

Zeytinlik festival alanında kaza: 1 ağır yaralı!

5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Voice Kıbrıs Haber