FeaturedKIBRIS

“Deprem Dirençli Kıbrıs Söyleşisi” yarın yapılıyor




Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş birliğinde “Deprem Dirençli Kıbrıs Söyleşisi” yarın yapılıyor.

KTİMB’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs’ın depremselliği ve depreme dayanıklı yapılar, Türkiye’den Yer Bilimci ve Deprem Uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi, Deprem Dirençli Yapılar Uzmanı Dr. Fatih Sütçü’nün sunumu ile masaya yatırılacak.

Acapulco Resort Hotel’de, yarın düzenlenecek olan ‘Deprem Dirençli Kıbrıs Söyleşisi’nde Prof. Dr. Naci Görür, dünyanın farklı bölgelerindeki bilimsel çalışmaları ve Türkiye’deki tecrübeleri ışığında Kıbrıs’ın depremselliğine dair değerlendirmelerini paylaşırken, Dr. Fatih Sütçü de, inşaat mühendisliği ve yapı güvenliği perspektifinden ‘deprem dirençli yapılar’ üzerine, katılımcılara bilgi verecek.

Söyleşi, yarın 12.30-17.00 saatleri arasında yapılacak.

Yer Bilimci -Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, saat 13.30-15.00 arasında “Kıbrıs’ın Depremselliği ve Deprem Dirençli Kıbrıs”, İTÜ İnşaat Fakültesi- Deprem Dirençli Yapılar Uzmanı Dr. Fatih Sütçü de saat 15.00-16.30 arasında “Yenilikçi Teknolojiler ile Binaların Deprem Dirençli Tasarımı” konusunda konuşma yapacak.

Söyleşi, soru-cevap ve kokteylin ardından sona erecek.






Benzer Haberler

Yunan çiftçiler Türk sınır kapılarını TIR geçişine kapattı

NTV

Solunum hastalığı olan oraya koşuyor: Astım ve KOAH hastalarına şifa olarak biliniyor

NTV

Louvre Müzesi’nde su sızıntısı: Yaklaşık 400 nadir kitap hasar gördü

NTV

Zihni Göktay “28 yıl ‘Lüküs Hayat’ oynadım, hiç lüks hayat sürmedim”

NTV

Endonezya’da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 900’ü aştı

TRT

ABD’nin Alaska eyaletinde 7 büyüklüğünde deprem!

TRT