FeaturedKIBRIS

Denktaş: Kimseye vatandaşlık dağıtılmadı

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, UBP-DP hükümeti döneminde 7 bin 200 vatandaşlık verildiğini açıkladı.

Denktaş, “bu sayının 27 bine çıkacaksa da çıkacağını, çünkü bu insanlara yıllardır verilmeyen haklarının verildiğini” söyledi. Kimseye vatandaşlık “dağıtılmadığını”, gerekli tüm yasal süreçlerin titizlikle yapıldığını ifade eden Denktaş, hak edenlere vatandaşlık verildiğini belirtti.

DENKTAŞ EK MESAİLERLE İLGİLİ BİLGİ SUNDU

Meclis Genel Kurulu’nun yazılı sorular kısmında söz alan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, “ek mesailerle” ilgili bir soruyu yanıtladı. Denktaş, 13 yılda en çok ek mesai ödenen personelin yasal açıdan ismini veremeyeceğini, ancak yıllık rakamlarla ilgili daire bazında gerekli bilgileri sunacağını söyledi.

Denktaş, milletvekillerinin vatandaşlıklar, ek mesailer, müşavirler gibi konulardaki yazılı sorularını kürsüden yanıtladı ve bu konularla ilgili yazılı bilgileri Meclis Başkanlığına sundu.

“7 BİN 200 VATANDAŞLIK VERDİK… 27 BİNE ÇIKACAKSA ÇIKACAK…”

Denktaş, UBP-DP hükümeti döneminde 7 bin 200 vatandaşlık verildiğini ifade ederek, “bu sayının 27 bine çıkacaksa da çıkacağını, çünkü bu insanlara yıllardır verilmeyen haklarının verildiğini” kaydetti. Kimseye vatandaşlıkların “dağıtılmadığını”, gerekli tüm yasal süreçlerin titizlikle yapıldığını anlatan Denktaş, ülkede hak kazanan insanlara bu hakkın verildiğini söyledi.

ÇÖPTEN YAKIT

Serdar Denktaş, YAGA’nın çöpten yakıt üretileceği yatırımı ile ilgili duyurusuna da atıfta bulunarak, DP olarak bu yaklaşıma karşı çıkacaklarını, çünkü bir noktaya kadar ülkedeki çöpün üretim için yeteceğini, ancak bir noktadan sonra yatırımcının ülkeye çöp ithal etme izni isteme noktasına geleceğine inandığını ifade etti.

Denktaş, bu yüzden ülkeye çöp ithal edilmesine karşı olduklarını ifade ederek, hedefin, AB projesinin tamamlanmasının olması gerektiğini söyledi.

 


Benzer Haberler

Sucuoğlu “Çok şükür can ve mal kaybı yok”

KTOÖD ile HAKSEN Meclis’e yürüdü

Voice Kıbrıs Haber

Şahali’den arpa fiyatlarına ilişkin açıklama

Voice Kıbrıs Haber

Eylül ayı hayat pahalılığı oranında ciddi artış

DEV-İŞ’ten Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği eylemine destek

Dün ve bu sabaha karşı iki trafik kazası meydana geldi!