FeaturedKIBRIS

KKTC’de deniz kirliliğinin boyutu: Genç kaplumbağanın midesinden balonlar çıktı!


Spot Turtle Project ile iş birliği yapan balıkçılardan birinin ağına takılarak boğulan genç deniz kaplumbağasına yapılan nekropsi sırasında, kaplumbağanın sindirim sisteminde 3 adet balon bulunduğu ortaya çıktı. Henüz yetişkinliğe ulaşmamış olan genç kaplumbağanın durumu, deniz kirliliğinin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

“Deniz Kaplumbağaları Plastikleri Denizanası Zannediyor”

Spot Turtle Project açıklama yaparak, deniz kaplumbağalarının denizde yüzen plastikleri denizanası, alg veya diğer türler zannederek yediklerini ve bunun kaplumbağaların hayatını ciddi şekilde tehlikeye soktuğunu vurguladı.

Denizlerin ve deniz canlılarının korunması adına sosyal etkinliklerde balonlar ve diğer tek kullanımlık plastikler yerine, biyolojik olarak parçalanabilir veya çok kullanımlık ürünlerin tercih edilmesi uyarısında bulunan Spot Turtle Project, bunun tüm deniz ekosistemi için büyük bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Spot Turtle Project, ölü veya yaralı deniz kaplumbağası görenlerin 1188 Ölü veya Yaralı Deniz Canlıları Destek Hattı’nı arayarak bildirimde bulunmalarının büyük önem taşıdığını belirtti.






Benzer Haberler

Bilim insanları 100 yıldan fazla yaşamanın sırrını açıkladı

NTV

Malatya’da deprem meydana geldi!

NTV

Gemikonağı’nda trafik kazalarına karşı eylem yapıldı

TAK

Lefke’de trafik kazalarına karşı sesler yükseldi

TAK

Türkiye ilk mağlubiyetini aldı

NTV

Gürcistan ve Çekya, EURO 2024’te puanları paylaştı

NTV