FeaturedKIBRIS

DAÜ’den OHAL bölgelerinde ikamet eden öğrencilere burs

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası OHAL ilân edilen bölgelerde ikamet eden öğrencilerin öğrenim hayatlarına devam edebilmelerine yardımcı olabilmek amacıyla depremzede öğrencilere yüzde 100 burs hakkı tanıyacağını açıkladı.

DAÜ’den yapılan açıklamada, 2022 – 2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde geçerli olmak kaydıyla yüz yüze eğitime katılacak olan depremzede öğrenciler öğrenim harcı ödemeden (yüzde 100 burslu) kayıt yaptırabilecek.

Halihazırda kayıt yapıp mali yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciler ise öğrenim harcını bir sonraki akademik döneme aktarabilecek.

Deprem nedeniyle zorunlu sebeplerden dolayı yüz yüze eğitime katılamayacak olan öğrenciler, başvuru tarihi dikkate alınmaksızın talepte bulunmaları halinde öğrenci hizmetleri fonu dahil herhangi bir ücret ödemeden 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi için kayıt dondurabilecek.

Ayrıca, OHAL Bölgesi’nde ikamet eden ve Kıbrıs’a gelemeyecek olan öğrencilerin 14 Nisan 2023 tarihine kadar devam zorunluluğu olmayacak ve 2022 – 2023 Akademik Yılı Bahar dönemi için geç kayıt cezası alınmayacak.

DAÜ, 2022 – 2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Eğitim Modelini Açıkladı

DAÜ, 2022 – 2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde sınıf ortamında yüz yüze eğitim yapma kararı aldı. Dersler, Türkiye’de OHAL Bölgesi’nde ikamet eden ve deprem dolayısıyla zorunlu nedenlerden dolayı Kıbrıs’a gelemeyecek olan öğrenciler için dijital ortamda uzaktan eğitim yöntemleriyle desteklenecek. Ancak bu öğrencilerden tıp, diş hekimliği, sağlık bilimleri ve eczacılık gibi alanlarda eğitim alan öğrenciler için dersler yüz yüze yürütülecek. Ayrıca, staj, laboratuvar, stüdyo ve atölye gibi uygulamalar da yüz yüze yapılacak.

Ara sınavlar ve dönem sonu sınavları yüz yüze gerçekleştirilecek, OHAL bölgelerinde olan ve ara sınavlara gelemeyen öğrencilere telâfi imkânı sağlanacak. Telâfi sınavları dönem sonu not teslim tarihinden önce gerçekleştirilecek.


Benzer Haberler

Sano ve silaj yapacak üreticilere duyuru

İbrahim Can yaşamını yitirdi

Voice Kıbrıs Haber

6 aylık bebek hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs sorununa ‘taksitli çözüm’

Voice Kıbrıs Haber

KTMMOB “Okul ve oteller ile ilgili ilave tedbirler alınmalı”

Voice Kıbrıs Haber

“Anlaşmalar anayasa ve yasalara uygun”

Voice Kıbrıs Haber