FeaturedKIBRIS

DAÜ’de öğrenci kongresi


Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr.Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Doğu Akdeniz 2.Uluslararası  Tıp Öğrencileri Kongresi bugün yapılan açılış seremonisi ile başladı.

6 Mayıs’a kadar devam edecek kongreye, 7 farklı ülke, 21 üniversiteden tıp öğrencileri katılıyor.

Kongre, Dr.Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğrenci Bilimsel Araştırma Kulübü tarafından düzenlenen ‘İdeolojik Politik Sosyokültürel Çatışmaların Var Olduğu Dünyamızda Tıp ve Sağlık Üzerine Multidisipliner Tartışmalar’ teması ile gerçekleştiriliyor.

Dr.Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Nahide Gökçora, kongrenin açılışındaki konuşmasında,  her zaman tıp öğrencilerini desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Bu tür kongrelerin tıp öğrencileri için bir fırsat olduğunu ifade eden Gökçora, kongrenin öğrencilerin bireysel gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Dr.Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Nahide Gökçora’nın konuşmasının ardından fakülte öğrencileri müzik dinletisi eşliğinde performans sergiledi.

Ardından Adli Tıp hocalarından Prof. Dr.  Nevzat Alkan ‘ İdeolojik, Politik ve Sosyo-Kültürel Çatışmaların Getirdiği Adli Tıp Sorunları’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos ve Dahiliye Bölümü’nden Dr.Abdulhannan Aljouja da sunum ve konuşmalarıyla kongreye katkı koydu.

Kaynak: BRT






Benzer Haberler

Kıb-Tek, ödenmemiş faturası olan aboneleri uyardı

TAK

Ülfet Okçun yaşamını yitirdi

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle görüşüyor

Voice Kıbrıs Haber

“Egemenliğimiz tartışılacak bir konu değil”

TAK

Mine Aras için kan aranıyor

Voice Kıbrıs Haber

İtalya’da 6 tondan fazla uyuşturucu ham maddesi ele geçirildi

Voice Kıbrıs Haber