FeaturedKIBRIS

DAÜ Rektörlüğü’nden yeni harç düzenlemelerine ilişkin açıklama…


Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü, 2024-2025 Akademik yılından itibaren geçerli olacak yeni öğrenim harcı düzenlemeleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Açıklamada, ülkedeki mevcut ekonomik durumun kaliteden ödün vermeden yola devam etmeyi zorlaştırdığı kaydedildi.

Rektörlük açıklamasında özetle şu ifadelere yer verildi:

“Bugün DAÜ olarak dünyanın birçok ülkesinde dünyanın saygın üniversiteleri ve kuruluşları ile yürüttüğümüz ortak çalışmalar ve öğrenci ve mezunlarımızın sergilediği başarılı iş birlikleri kalitemizden ödün vermemekle mümkün olmaktadır.

DAÜ yürütmekte olduğu araştırmalar ile özelde toplumumuza genelde dünyaya katkıda bulunmaktadır. Takdir edilecektir ki, bu başarıların elde edilmesi ekonomik olarak da zordur. Kaldı ki, DAÜ kâr amacı gütmeyen bir devlet üniversitesidir ve devletin sağladığı mali destekle eğitim ve öğretim hizmetlerini verebilmektedir. Bu desteğe rağmen, ülkenin mevcut ekonomik durumu bizleri kalitemizden ödün vermeden yolumuza devam etmemiz için birtakım düzenlemeler yapmak zorunda bırakmıştır…

Özellikle öğrenim harçlarında yapılan düzenlemeler her yıl olduğu gibi mevcut öğrenciler için enflasyon oranında yapılmıştır… Üzülerek belirtmek isteriz ki, yükseköğretim alanında ucuz fiyatlandırmaya dayalı bir rekabet ortamı yaratılmıştır. Kaliteli eğitim-öğretim ve kaliteli bilimsel çalışmaları her zaman ön planda tutan ve fiziksel alt yapısını da buna göre düzenleyen DAÜ’nün böylesi haksız bir rekabete dayalı bir sistemin içinde yer alması karakteri gereği olası değildir.

Yine de tüm ekonomik zorluklara rağmen, başarıyı daha da teşvik etmek amacıyla burslarımızda yeni bir uygulamaya gidilecektir.

Başarılı öğrenciler belli bir başarı derecesinin üzerine çıktıklarında yüzde 100’e varan burs alabileceklerdir… Aynı şekilde yapılan giriş ve burs sıralaması sınavında birçok aday öğrencimize burs imkanları yaratılmıştır. Ayrıca, erken peşin ödeme yapılması durumunda yeni veya mevcut öğrencilerimize belirli bir oranda indirim de sağlanacaktır. Yine taksitli ödeme imkânı öğrencilerimize sunulmuştur.

Sonuç olarak, üniversitemiz evrensel değerler ve sosyal sorumluluk anlayışı içinde hareket etmeyi sürdürecek ve ülkemizi her alanda bir yükseköğretim kurumuna yakışacak şekilde temsil etmeye devam edecektir. DAÜ özelinde yaşanan gelişmeler en yakın zamanda bir basın toplantısıyla halkımızla paylaşılacaktır.”






Benzer Haberler

“Elektrik faturaları daha da artacak”

TAK

Harry Potter eseri açık artırmada rekor kırdı

Voice Kıbrıs Haber

EURO 2024’te son 16 eşleşmeleri belli oldu

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (27 Haziran 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

EURO 2024: Türkiye’den 16 yıl sonra bir ilk

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin 6 ile 8 derece  üzerinde!

Voice Kıbrıs Haber