Sağlık

Damar tıkanıklığına neden olan yiyecekler

Sofralarımızda hemen hemen her gün yer bulan bazı gıdaların damar tıkanıklığına neden olduğunu biliyor muydunuz? İşte damar tıkanıklığına neden olacak ve ölçülü tüketmeniz gereken o yiyecekler…

Damarlarınız tıkandığında kanınız olması gerektiği gibi taşınamaz. Bu durum kalp hastalıklarına yakalanma riskini artırır. Bu yüzden damar sağlığınızı korumanız ve damar tıkanmasını engellemek için vücudunuzda yağ birikmesine izin vermemeniz çok önemli.

Yumurta

Yumurta

Yumurtanın sarısı damarları tıkayan lipoproteinlerden bol miktarda içerir. Ancak haşlanmış veya fırında pişirilmiş yumurtanın yağ miktarı kızarmış yumurtaya oranla düşüktür.Tavuk derisi

Tavuk derisi

Tavuğun veya hindinin derisi olabilir. İkisi de damarların duvarlarındaki yağ birikimine katkı sağlarlar.

Örneğin, tavuğun kanadı genellikle derisi soyulmadan kızartılır. Zararsız görünse de derideki kalori ve lipoprotein miktarı yüksektir.

Et

Et

Et doymuş yağ ve kolesterol oranı yüksek bir yiyecektir. Bu nedenden dolayı haftada 2 veya daha fazla miktarda tüketilen yağlı kırmızı et, damarlarınızın tıkanmasına neden olabilir.

Yağlar

Yağlar

Mutfakta kullanılan yağların (mısır ve ayçiçeği yağı) çoğu doymuş yağ açısından zengindirler. Bu yağların kardiyovasküler sağlığımıza faydası yoktur. Aksine bu yağlar fayda yerine zarar verir.

Fast food

Fast food

Ayrıca “severek yediğimiz” (kızarmış patates, fıstık ezmesi) atıştırmalıklarda bu tür yağlar kullanılır. Dışarıda tüketilen hamburgerler ve fast food tarzında besinler de ölçüsüz tüketildiğinde damarlarda tıkanıklık meydana getirebilmektedir.


Benzer Haberler

Kırılan kalp iyileşmiyor

Pancar detoksu kilo vermeyi kolaylaştırıyor

Kalp ve damarları genç tutmanın yolu!

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (17 Ocak 2021)

Bağırsak kanserini engelleyen 10 besin

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (13 Şubat 2023)

Voice Kıbrıs Haber