FeaturedKIBRIS

Dağ yolu kazası yargıda

Değirmenlik dağ yolunda önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen ve zanlı K.T ile birlikte Harun Yaltılıgil ve Muhammed İmdatuhak’ın yaralanması ile sonuçlanan ağır iş aracı kazası ile ilgili olarak şoför K.T tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mesele ile ilgili olarak kaçak olarak çalıştığı Tüfekçi LTD. aleyhine soruşturma başlatıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Kanteper olayla ilgili bulguları aktardı. Kanteper huzurda bulunan zanlının 27 Mart’ta saat 10.00 sıralarında Girne Değirmenlik Anayolu üzerinde yönetimindeki HG 086 plakalı iş aracı ile Değirmenlik istikametine doğru seyrettiği sırada, direksiyon hâkimiyetini kaybedip, kontrolden çıkarak, yolun kenarındaki kayalara çarpıp, devrildiğini belirtti. Polis, kazada konu iş aracında yolcu olarak bulunan Harun Yaltıgil’in taburcu olduğunu ancak kazada yaralanan ve omurilik kemiği kırılan Muhammed İmdadullah’ın Yakın Doğu Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde müşahede altında olduğu ve hayati tehlikesi olmadığını kaydetti. Polis zanlının Kıbrıs’ın kuzeyinde turist statüsünde olduğunu, sürüş ehliyetsiz ve sigorta kapmaksızın araç kullandığını ve Tüfekçi LTD’in şantiyesinde ikamet ettiğini belirtti. Polis, Tüfekçi LTD.’e çalışma izinsiz işçi çalıştırmaktan dolayı da soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis memuru Kanteper, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve ülkemizde turist statüsünde bulunan zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı, “Tüfekçi bana kefil olacak” dedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının turist statüsünde olduğuna bulgu yapıp, zanlının 15 günü aşmayan süreyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Kaynak: Kamalı Haber


Benzer Haberler

Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı

Voice Kıbrıs Haber

Ankara Garı saldırısının IŞİD’li sanığı bu kez mağdurları tehdit etti

New York öncesi bilgilendirme

Voice Kıbrıs Haber

En yaygın yangın sebebi kısa devre!

Sürücülerin dikkatine!

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (9 Kasım 2023 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber