FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

“CYCLOPS” eğitim merkezi 2022’de hazır olacak

Eleni Nikolaou Constantinou

Kıbrıs’ın güneyinde “CYCLOPS” isimli bölgesel eğitim merkezinin hayat bulması bekleniyor.

Güney Kıbrıs ile ABD arasında, son iki yıldır geliştirilen, bölgesel güvenlik eğitim merkezi CYCLOPS’un (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security- Kara, Açık Deniz ve Liman Güvenliği Merkezi) tesislerinin temel atma töreni geçtiğimiz ay gerçekleşmişti.

İki ülkenin, Akdeniz ülkelerinden çeşitli güvenlik alanlarında ekipler yetiştirmek ve bu işbirliğini genişletmek, desteklemek ve bölgedeki çeşitli ülkeler için kapasite oluşturmak amacıyla çalıştığı proje için, ABD Hükümeti 5 milyon Dolar’lık bağışı ile tesisin yapımını finanse ediyor. Güney Kıbrıs ise arsayı temin edip eğitim personeli sağlayacak.

ABD Büyükelçiliği’nden alınan bilgiye göre; inşaatının Şubat ayında başlaması beklenen CYCLOPS merkezi,  2022’nin başlarında eğitmen ve stajyer karşılamaya hazır olacak.

Eğitim Programı eğitmenlerin eğitilmesi  (train the trainers) felsefesine dayanacak, en üst hedef de kamu hizmetleri yetkililerinin eğitim programı ve yabancı eğitimcilerden edinecekleri teknik bilgiler ile eğitmenlik kabiliyetlerinin geliştirilmesi olacak. Eğitimciler Merkez’in komisyonu tarafından, eğitimin çeşidine göre bakanlıklardan, dairelerden veya özel sektörden seçilecek.

Merkezin işlemesinin Kıbrıs’ın güneyine yapacağı olumlu etkiler arasında ABD’nin sahip olduğu Deniz güvenliği konularında önemli teknik bilgi ve deneyim de olduğu ortaya konuyor.

Voice of the Island-2021


Benzer Haberler

“Hali hazırda 332 Kıbrıslı Rum evlerine döndü”

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de günlük vaka sayısı 28 bin sınırında

Voice Kıbrıs Haber

Sadun Çağlar’ın ölüm sebebi araştırılıyor

Mağusa Belediyesi’nde asbaşkanlık krizi

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Klasikler Namık Kemal Meydanı’ndaydı