FeaturedKIBRIS

Kıbrıslı Rum Lider Anastasiades ve Yunanistan Başbakanı Tsipras Görüşmesine Beş Konu Hakim Oldu

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras arasında Cuma günü gerçekleştirilen görüşmeye beş konu hakim oldu. Hükümet Sözcüsü Nikos Christodoulies, görüşmenin çok üretici bir hava içinde geçtiği değerlendirmesinde bulundu.

Christodoulides açıklamasında “ Cumhurbaşkanı her şeyden önce karşı tarafı Kıbrıs konusunda ortaya çıkan son durum üzerine bilgilendirdi. Cumhurbaşkanı, Türk tarafının diyaloğa katılmama kararından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, diyaloğun en erken zamanda yeniden başlaması dileğinde bulunarak, kendisinin bunun için hazır olduğunu teyit etti”.

“Devamla, Yunanistan Başbakanı, Yunanistan-Türkiye ilişkileri konusunda bilgilendirmede bulunarak, Türkiye`nin iç durumu, önümüzdeki referandum ve bunun Türk hükümetinin tavırlarını nasıl etkilediği konusunda görüş teatisi gerçekleştirildi”.

“Ayrıca, Avrupa Konseyi gündemindeki önemli konular ve AB`nin geleceğiyle ilgili konular tartışıldı”.

“Daha sonra, Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail, Mısır gibi diğer komşu ülkeler arasında üçlü görüşmeler tartışıldı. Çok yakında, Mayıs gibi, Yunanistan`da yapılacak yeni bir üçlü görüşme de ele alındı. Son olarak, Güney Devletler toplantısına değinildi. Bildiğiniz gibi, bir sonraki Toplantı, Nisanın ilk yarısında İspanya`da gerçekleştirilecek ve Güney Devletler Toplantısında ele alınacak konuların görüş alışverişi ve koordinasyonu yapıldı” diye konuştu.

KHA/NS/KBI/2017
Kıbrıs Haber Ajansı


Benzer Haberler

“Tarihi ve devrimsel nitelikte adımlar atmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

“Yayılmayı önlememiz mümkün olmayacak”

Voice Kıbrıs Haber

“Husumetten dolayı işini kaybetmesi, siyasi partilere ne kazandıracak?”

Voice Kıbrıs Haber

TDP’den yerel seçimlere ilişkin adaylık açıklaması!

Voice Kıbrıs Haber

“Ülkemiz açısından bugünden sonrası dünden daha kolay olmayacak”

Asgari ücret için 3’üncü toplantı tarihi açıklandı

Voice Kıbrıs Haber