FeaturedKIBRIS

Cumhurbaşkanı Akıncı: YÖDAK yasasını okumadılar bile

Cumhurbaşkanı Akıncı, iade ettiği YÖDAK yasasıyla ilgili sert ifadeler kullandı. Akıncı, yasayı endişe ve kaygılar içeren gerekçelerle iade ettiğini ancak okunmadan ve araştırılmadan Meclis’teki çoğunluk tarafından geçirildiğini belirtti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı önceki akşam düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, akademi dünyasının, özerk demokratik ortam ve özgür düşünceye sahip olması gerektiğini vurgulayarak, özgür düşünen bireyler yetiştirmenin önemli şartının da yükseköğretimi günlük siyaset ve parti politikalarından uzak tutmak olduğunu söyledi.

Geri iade ettiği YÖDAK Yasası olarak nitelendirilen Yükseköğretim Yasası ile ilgili Cumhuriyet Meclisi’ne yönelik sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yasayı sayfalarca endişe ve kaygıları içeren gerekçelerle birlikte Meclis’e iade ettiğini ancak gerekçeler incelenmeden, okunmadan ve araştırılmadan yarım saatte yasanın Meclis’teki çoğunluk tarafından geçirildiğini kaydetti.

Akıncı, bu düşünceyle akademi dünyasını özerk yapıya kavuşturmanın mümkün olmadığını söyledi. Akademi dünyasının YÖDAK’ın özerkliğine sahip çıkmak için yaptığı açıklamalara değinen Akıncı, Meclis’in de gereğini yapmasını istedi.

“ÜNİVERSİTE SAYISININ ARTMASIYLA KALİTE DE ARTMALI”

Ülkedeki üniversite sayısının artması konusuna da değinen Akıncı, üniversitelerin gelişmesinin ve sayısının artmasının güzel olduğunu, ancak bunlarla birlikte kalitenin de artması gerektiğini ifade etti. 1990’lı yıllarda her köşede bir banka açıldığını, bir krizle birlikte çok azının ayakta kalabildiğini anlatan Akıncı “Aynı şeyi üniversiteler için de yaşamak istemeyiz” dedi. Akıncı, öğrenci ve üniversite sayısının artmasına paralel olarak uluslararası rekabet edilebilirliği ve kaliteyi de artırmak gerektiğini belirtti.


Benzer Haberler

“Ödeycem annem, söylediğimi yapacan yavrum”

Voice Kıbrıs Haber

Memi gölündeki suyun kısmen boşaltılması gündemde

Voice Kıbrıs Haber

Salamis Kamping Tesisi’yle ilgili yasal işlem başlatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Öğretmen Hazırlık Ödenekleri bugün ödeniyor

Bulunan cesedin kimliği belli oldu!

Voice Kıbrıs Haber

“Bir hafta önce yapılan bu anlaşma topluma niye açıklanmadı?”

Voice Kıbrıs Haber