KIBRISKıbrıs Sorunu

Cumhurbaşkanı AKINCI: “Süreçle İlgili Mutabakat Var”.

a1

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugünkü kapalı oturumun oldukça yararlı geçtiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, süreçle ilgili siyasi partilerin mutabakat içerisinde oldukları ifade etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı Meclis Kapalı Oturumu sonrası basına açıklama yaptı.  Yararlı bir toplantı gerçekleştiğini ifade eden Akıncı, “Toplantı devam ediyor. Başka meşguliyetlerim nedeniyle benim ayrılmam gerekti. Parti liderleri konuştu. Sayın Meclis Başkanımız konuştu. Görüşlerini, önerilerini dinledik. Ben ikinci kez söz alarak onlara açıklamalar getirdim” dedi.

“MUTABAKAT VAR”

İsviçre’de yaşadıkları iki dönemli süreci Meclis’le paylaştığını belirten Akıncı, “Dün geceyi de kendileriyle paylaştım. Görebildiğim kadarıyla hemen hemen bütün partiler bir mutabakat içerisinde. Dün geceki sonucun Kıbrıs’ta artık niyet varsa bizi bir yere götürmesi bakımından önemli ve olumlu bir sonuç olduğunu değerlendirdiler” diye konuştu.

“MECLİS İLE İLETİŞİM İÇERİSİNDE”

Bundan sonraki gelişmeleri Meclis ile iletişim içerisinde  götüreceklerini ifade eden Akıncı, dün akşam varılan mutabakatın gereklerini yerine getirerek Kıbrıs’ta iki tarafın da mutlu olabileceği, gelecek kuşakların daha huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri, hiç kimsenin tehlikeler içinde yaşamayacağı ve referandumlarda da gönül huzuru içerisinde evet diyebileceği bir sonucu elde etmeyi temenni etti.

Akıncı ayrıca“Temenni ederiz ki böyle bir sonuç bütün ada toplumları için hayırlı olur. Türkiye ve Yunanistan’ın ilişkilerine de katkı yapar. Türkiye ile AB’nin ilişkilerine katkı yapar. Bölgemiz kan gölü içinde. Bölgemiz için de güzel bir örnek oluşturur. Yani Kıbrıs’ta elde edebileceğimiz bir barışın sayılamayacak kadar faydası vardır. Temennimiz bunu bir gerçek haline dönüştürebilmek. Bu bağlamda Meclis ile bugün yaptığımız bu çalışmanın çok yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

a2


Benzer Haberler

Akıncı: Herşey bitmiş değil

Hava durumunda son tahminler! (19 Temmuz 2019 hava durumu)

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs görüşmelerinde yoğun gündem

Voice Kıbrıs Haber

“Somut siyaseti konuşmamız gerekiyor”

Voice Kıbrıs Haber

“Partimize düzgün bir rota çizebildik”

Voice Kıbrıs Haber

MDMA ve kokain türü uyuşturucu tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber