FeaturedKIBRIS

Cumhurbaşkanı adayı Alpan Uz, şikayet başvurusunda bulundu

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Alpan Uz, Yüksek Seçim Kurulu’na bir özel televizyon kanalında 6 adaylı program yapılacak olmasını şikayet etti.

Alpan Uz şikayet başvurusu sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunarak, Cumhurbaşkanlığı adayları içerisinde sürekli siyasi eşitliğin savunulduğu ancak yapılan bir takım engellemelerle siyasi eşitliğin uygulanamadığını iddia etti.

Uz bahsi geçen özel televiyon kanalının sadece ülkede 6 aday varmış gibi bir seçim propagandası yapacak olmasını  kınadığını ifade ederek, “demokrasimize ciddi bir darbe vardır. Diğer adayların yok sayılarak bir televizyonculuk yapılmasını kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Uz, “Biz  eğer sesimizi eşit miktarda duyuramazsak, halk da bu orandan kararını üretemeyecektir ve halkın iradesi gerçek manada sandığa yansımış olmayacaktır. Biz sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz” dedi.

Bu akşamki programın şu anda ülkeyi yöneten kişiler arasında yapılacak olmasının kabul edilemez olduğunu öne süren Alpan Uz, “eğer öyleyse seçim sistemimizi değiştirelim sadece Meclisin içerisinde destek alan siyasi adaylar bu platforma çıkabilsin, anayasa da değiştirilsin ve belirli bir tarafa ait olan ve halkını seçim dönemi oy hırsızlığı ile sömüren zihniyetler sadece aday olsun” ifadelerini kullandı.

Uz, programa katılacak olan Cumhurbaşkanı adaylarına da seslenerek, diğer adaylara söz hakkı verilmeyen programa katılmama çağrısı yaptı.

(BRT)


Benzer Haberler

Akar ve Tatar bayram namazını Hala Sultan Cami’nde kıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte SMS mesajlarına dikkat!

Voice Kıbrıs Haber

‘Evde kalın, sporu ihmal etmeyin’

Voice Kıbrıs Haber

Real Madrid 3 Puanı 3 Golle Aldı

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

Voice Kıbrıs Haber

Ormanlık alana yayılan yangın kontrol altına alınamıyor

Voice Kıbrıs Haber