FeaturedSağlık

Covid-19’un yeni belirtisi tırnaklar mı?

Covid’in yeni semptomlarını izlemek için çalışan Zoe Covid Semptom Çalışması uygulamasının baş araştırmacısı Profesör Tim Spector, tırnaklarda oluşan beklenmedik olukların ya da çizgilerin virüse yakalanmış olunduğunun işareti olabileceğini söyledi.

Spector, Covid olan kişilerin tırnaklarının enfeksiyon sırasında zayıfladığını belirtirken, enfeksiyonun geçmesinin ardından tırnaklarda yatay çizgiler kaldığını tespit ettiğini bildirdi.

2019’un son günlerinden bu yana dünyadaki en önemli konu olan Covid-19 ile ilgili birçok araştırma devam ediyor.

İngiltere’de yapılan bir yeni bir araştırmaya göre, tırnaklarda ortaya çıkan bir iz kişinin daha önce Covid-19 geçirdiğine işaret edebileceği belirtildi.
İngiliz Profesör Tim Spector tarafından yapılan açıklamada, tırnakların kişilerin Covid-19 olup olmadığını ya da daha önce geçirip geçirmediğini gösterebileceğini söyledi.

TIRNAKLAR COVİD GEÇİRİP GEÇİRMEDİĞİNİZE İŞARET EDİYOR

Covid-19 geçiren kişilerin tırnaklarında izler olduğunu belirten Spector, tırnaklarda oluşan çizgilerin kişinin Covid geçirip geçirmediğine işaret ettiğini bildirdi.

Zoe Covid Semptom Çalışması uygulamasının baş araştırmacısı Profesör Tim Spector, “Covid tırnaklarında net ve belirgin çizgiler meydana gelir” ifadelerini kullanırken ‘Beau çizgileri’ olarak adlandırılan tırnaktaki yatay girintiler olarak görünen bu çizgilerin yaralanma veya hastalık nedeniyle tırnak büyümesindeki duraklamaya tepki olarak ortaya çıktığı bildirildi.

Independent’ta yer alan haberde araştırmanın daha da büyütülebileceği belirtilirken Beau çizgilerinin kızamık ya da kabakulak hastalıklarından sonra da gelişebildiğinin altı çizildi.

(NTV)


Benzer Haberler

Ölüm tatilde yakaladı

“Rum tarafı olanları çarpıtarak, uzlaşılandan geri adım attı”

6 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

“Kazanan öğrenciye, 100 bin TL miktarında tek seferde ödeme yapılacak”

Voice Kıbrıs Haber

Mustafa Kavuklu hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplandı

Voice Kıbrıs Haber