FeaturedKIBRIS

“Çoğu kişi yakınlarının akıbetini öğrenemeden hayatını kaybetti”

Kıbrıs Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından önceki yıllarda yapılan çalışmaların, Türkiye’nin bu kadar insanın kaybolması konusundaki sorumluluklarını azaltmayacağını savundu.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Fotiu, Kıbrıslı Rum Lider   Nikos Anastasiadis adına dün katıldığı bir anma töreninde yaptığı konuşmada, zorluklara rağmen “işgal gücünün” taktiklerine ve yönlendirmelerine boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Fotiu, kayıp ailelerinin, yakınlarının akıbetiyle ilgili hala yanıt beklediğine işaret ederek, çoğu kişinin yakınlarının akıbetini öğrenemeden hayatını kaybettiğini belirtti.

Fotis Fotiu, son kaybın akıbeti belirlenene kadar çaba göstermeye devam edeceklerini kaydederek, hayatını kaybeden kayıp yakınları karşısındaki sorumluluklarının ağır olduğunu ifade etti.

Habere göre, Fotiu, birlik içerisinde bugünkü kabul edilemez durumun sona ermesi ve “işgali sona erdirip” vatanı yeniden birleştirecek bir çözüme ulaşılması için çalışmakla yükümlü olduklarını söyledi.


Benzer Haberler

UNFICYP iki toplum arasında daha fazla koordinasyon istiyor

Doğaya bahşedilmiş güzelliklerden biri

Voice Kıbrıs Haber

YDÜ Tiyatro Bölümü’ne başvuru süreci için son tarih…

Voice Kıbrıs Haber

Son 24 saatte 5 binin üzerinde aşı yapıldı

Voice Kıbrıs Haber

Şilluris Dublin’e gidiyor

DAÜ’de yeni eğitim programları açılıyor

Voice Kıbrıs Haber