FeaturedKültür Sanat

“Çocuk Gözüyle Kıbrıs’ın Sokak Oyunları Fotoğraf Yarışması”nın sergisi Haziran’da yapılacak

Telsim ve Foder işbirliğinde düzenlenen “Çocuk Gözüyle Kıbrıs’ın Sokak Oyunları” isimli fotoğraf yarışmasının ilk değerlendirmesini yapmak üzere jüri toplanarak, gönderilen eserleri değerlendirdi.

FODER Başkanı Ramadan Gümüşok, Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, Fotoğraf Sanatçısı Hasan Bağlar ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’ın oluşturduğu jüri, FODER binasında toplanarak, gönderilen eserler arasından sergilenecek ve finale kalacak olan fotoğrafların ilk değerlendirmesini gerçekleştirdi. Sergi 12 Haziran Cumartesi günü, Sarayönü’nde gerçekleştirilecek.

Gün boyunca gönderilen fotoğraflar arasından ön elemeyi gerçekleştiren jüri üyeleri, “Kıbrıs’ın Sokak Oyunları”nı en iyi anlatan fotoğrafları bulmak için her fotoğraf üzerinde görüş alışverişinde bulunarak değerlendirme yaptı.

Bağlar: “Çocukların gönderdiği fotoğraflar bizi geçmişimize götürdü.”

Telsim ve FODER işbirliğinde yapılan “Çocuk Gözüyle Fotoğraf Yarışması”nın, konusu itibariyle Kıbrıs çocuk oyunlarımızı gündeme getirmesini ve hatırlatmasının çok önemli olduğunu dile getiren Fotoğraf Sanatçısı Hasan Bağlar, “Çocukların Kıbrıs sokak oyunlarını fotoğraflamak için biraraya gelmeleri, sokak oyunlarımızı hatırlayıp oynamaları mutluluk verici.” dedi. “Çocuklarımızdan gelen fotoğrafları değerlendirirken, geçmişimize yolculuk yaptık ve çocukken oynadığımız oyunları hatırladık.” diyen Bağlar, katılım sağlayan tüm çocuklara emekleri, ailelerinin ve öğretmenlerinin ise gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu.

Başel: “Hala eski oyunlarımızı oynayan çocuklar görmek, mutluluk verici.”

Hızla dönüşen dünyaya rağmen, önceki kuşakların oynadığı oyunları oynayan çocuklar görmenin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, “Çocukların oynadığı oyunları yeni kuşağa aktarabilmemize fırsat sağlayan bir konu üzerine değerlendirme yapmak bu yılki yarışmaya çok daha özel bir anlam kattı.” dedi. Başel, “Çocukların teknolojinin etkilerine rağmen oyunları bildiğine şahit olmak ve hala eski oyunlarımızı oynayan çocuklar görmek mutluluk verici oldu.” dedi.

Gümüşok: “Katılım sağlayan çocuklara, aile ve öğretmenlerine, derneğimiz adına teşekkür ederiz.”

Çocukların gözünden Kıbrıs sokak oyunlarının fotoğraf yorumlamalarını görmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen FODER Başkanı Ramadan Gümüşok, “Çocukların yarışmamıza ilgi gösterip, hem sokak oyunlarımızı hatırlamaları, hem de oynayıp, fotoğraflayarak karşımıza sunmaları bizleri çok mutlu etti.” dedi. Başarılı bulduğu çok güzel fotoğraflar olduğunu söyleyen Gümüşok, “Katılım sağlayan çocuklarımıza, aile ve öğretmenlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Tanpınar: “Çocuklarımız fotoğraf sanatını kullanarak Kıbrıs’ın sokak oyunlarını bir kez daha hatırladı.”

Fotoğraf çekmenin çok önemli bir sanat olduğunun altını çizen Tanpınar, “Çocuklarımız hem fotoğraf sanatını kullandı, hem Kıbrıs Sokak Oyunları’mızı bir kez daha hatırladı hem de arkadaşlarıyla bir araya gelip oynadı.” dedi. “Değerlendirme yaparken, çocuklarımızın yarışma için verdiği emeği ve özveriyi her bir karede gördük.” diyen Tanpınar, FODER ile iş birliği süresince düzenledikleri yarışmalarda keyifli eserler ile buluştuklarına dikkat çekti. Tanpınar, “FODER’e ve fotoğraf sanatına gönül vermiş herkese teşekkür ederiz” dedi.

İlkokul ve Ortaokul kategorisi için, birincilere General Motors 8Go Cep telefonu, ikincilere Alcatel Pop 4S Cep telefonu, üçüncülere Power Bank ve Telsim Özel Ödülü kazananlara da Xiaomi Mi Band4 saat hediye edilecek. Yarışma sonuçlarına göre fotoğrafları sergilenmeye layık görülen çocuklarımıza ise FODER tarafından 2’şer saatlik 3 ders olarak ücretsiz “Temel Fotoğrafçılık Eğitimi” verilecektir.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

TÜK’ün ürün alım-satım merkezi faaliyete geçti

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de oy verme işlemi sona erdi, gözler YSK’da

Voice Kıbrıs Haber

Dikkat! Çamlıköy ve Taşköy’de elektrik kesintisi…

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde vaka sayısı 45 bini aştı, 2 kişi yaşamını yitirdi

Voice Kıbrıs Haber

Cinayetle ilgili 3 kişi daha tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Alayköy’de bir eve av tüfeğiyle ateş açıldı

Voice Kıbrıs Haber