FeaturedKIBRIS

Cinayete kurban giden Helin’e otopsi yapılacak

İskele’de dün meydana gelen, 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur cinayetinin zanlısı Sefer Buğra Altundağ (21), bu sabah İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı. Mahkeme, zanlının bir gün tutuklu kalmasına emir verdi.


Duruşmanın savcısı Ayşe Kaymak, Soruşturma Subayı Müfettiş Muavini Erdim Kara’nın ifadeleri doğrultusunda, maktule bugün sabah otopsi yapılacağını ve sonucun duruşmanın seyrini etkileyebileceğini kaydederek, bir gün tutukluluk talebinde bulundu.


Yargıç Şevket Gazi de Savcı’nın talebi doğrultusunda bir gün tutukluluk kararı verdi. Zanlı yarın yeniden mahkemeye çıkarılacak.

Güney’e kaçan zanlı iki kez gönüllü ifade verdi

Cinayetin soruşturma subayı Müfettiş Muavini Erdim Kara mahkemeye verdiği ifadede olayı anlattı.

İfadeye göre, 25 Ocak 01.55 ile 02.12 saatleri arasında Longbeach bölgesinde bir şirkete ait şantiye alanı içerisinde LM 560 plakalı araç içerisinde aralarında çıkan tartışma sonucu zanlı Sefer Buğra Altundağ, 16 yaşındaki Reessur’u öldürdü.

Olay yerinden kaçan zanlı, Derinya tarafında aracını terk ederek, Kıbrıs’ın güneyine geçmişti.
Dün saat 19.05’te Güney Kıbrıs’tan teslim alınan zanlının iki kez gönüllü ifade verdiği belirtildi.
Müfettiş Muavini Erdim Kara, maktule bu sabah Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde otopsi yapılacağını, otopsi sonuçlarının davaya yön vermesi açısından önemli olduğunu belirterek zanlı için tutukluluk talebinde bulundu.

Yargıç Şevket Gazi de, davanın, “taammüden adam öldürme”, “adam öldürme”, “Vahim zarar” ve “ciddi darp” gibi ciddi suçları kapsadığını belirterek, zanlı hakkında bir gün tutukluluk emri verdi.
Zanlının avukatı tutukluluğa itirazlarının olmadığını beyan etti.


(ALO 183 İhbar Hattı, desteğe ihtiyacı olan kadınlara, istismara uğrayan veya uğrama riski taşıyan çocuklara ve yaşlılara yönelik olarak yapılan ihbarları dikkate alınmakta ve ihbar edilen vakalara müdahele edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması adına ilgili birimlere yönlendirme yapmaktadır. Hat aracılığı ile yapılan ihbarlar, Sosyal Hizmetler Dairesi  görevlileri tarafından değerlendirmeye alınarak en kısa süre içinde, Polis ve Sağlık kurumları başta olmak üzere ilgili tüm kurumlara aktarılmaktadır.)


Cinayet zanlısının iade edilmesiyle ilgili haberler Rum basınında


Benzer Haberler

Meclis’ten 15 dakikalık birleşim…4 yasa tasarısı onaylandı

Voice Kıbrıs Haber

KAÜ akademisyeni Prof. Dr. Ulvi Keser’in hazırladığı esir mektupları sergileniyor

Ertuğruloğlu mevkidaşına Kıbrıs konusuna dair pozisyonlarını aktardı

Voice Kıbrıs Haber

Brüksel Zirvesi karar taslağında çok sert ifadeler!

Voice Kıbrıs Haber

“Mevcut borç Gazimağusa Belediyesi’ne aittir”

Voice Kıbrıs Haber

Akıncı Dış Basın Birliği Yönetim Kurulunu kabul etti

Voice Kıbrıs Haber