FeaturedKIBRIS

“Çiftçiler Birliği’yle görüşüp tahıl fiyatlarını açıklayacağız”


Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, geçmiş döneme ait rakamlarla ilgili bilgiler verdi, bakanlık olarak gerçek rakamlara dayalı hedeflerle tarım sektörünün sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için çalıştıklarını söyledi.

Fiyatları belirlemek için ciddi bir çalışma ve değerlendirme yaptıklarını ifade eden Çavuş, bu hafta içinde perşembe günü Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği ile görüşüp, fiyatı açıklayacaklarını, ambarların da gerekli düzenlemelerin ardından açılacağını anlattı.

Çavuş, her çalışmayı üretici birlikleriyle görüşerek yaptıklarını belirterek, desteklerin de bu çerçevede üretici dostu kimlikleriyle belirleneceğini söyledi, her zaman üreticinin yanında olduklarını kaydetti.

Narenciye üreticisinin de her zaman yanında olduklarını belirten Çavuş, genel bütçede tarımın payını artırarak sıkıntıları aşmaya çalıştıklarını, ödemeleri zamanında yaptıklarını, zararları zamanında ödediklerini işaret etti.

Et fiyatları ile ilgili eleştirilere de cevap veren Çavuş, hayvan üreticileri ile birlikte karar vererek, sektörü geliştirmeye devam edeceklerini söyledi, küçükbaşta yatırımların arttığına işaret etti.

Bunun da yaptıkları çalışmaların olumlu olduğunu gösterdiğini ifade eden Çavuş, bakanlık olarak süt evleri dahil olmak üzere küçükbaşı geliştirmek için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Çavuş, tarım sektörüne bugüne kadar katkı sağlayan, yatırım yapan herkese teşekkür ederek, tarıma yapılan her yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğuna dikkat çekti.

Soruları da yanıtlayan Çavuş, hububat fiyatlarının, kuraklıklar dahil tüm maliyetler belirlendikten sonra açıklanacağını, birlik ile istişareleri yaptıklarını ve hızlı bir şekilde fiyat belirlenip alımların başlayacağını söyledi.

Çavuş, tarımın her alanında üreticiyle birlikte hareket etmeye ve gereken adımları atmaya devam edeceklerini kaydetti.  

CTP Milletvekili Fide Kürşat da yeniden söz alarak, Tarım Bakanı Çavuş’un açıklamalarına cevap verdi, eleştiriler yaptı ve SÜTEK Müdürü’yken süt evleri ile ilgili yaptıklarını anlattı.






Benzer Haberler

Hücrede bulunan zanlıya sandviç içinde uyuşturucu götürdüler

Voice Kıbrıs Haber

Aliyev Milli Meclisi feshetti, Azerbaycan’da erken seçim kararı

NTV

Mimarlar Odası’nın üç üyesi istifa etti

TAK

İthal ürünlerin 2’sinde limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi

TAK

İki araç yüz yüze çarpıştı, Hüseyin Palu hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Bolat “KKTC esnafına 100 milyon TL’lik kredi sağlanacak”

TAK