FeaturedKIBRIS

Çavuş “Canlı hayvan ithal edilecek”


Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş Meclis konuşmasında, geçmişi bilen bir kişi olarak üreticiyle diyalogda hiçbir sıkıntıları olmadığını kaydetti. Hayvancıyla sürekli diyalog içinde olduklarını belirten Çavuş, eylemin, et, süt ve donmuş kıyma olmak üzere 3 başlık altında yapıldığını belirtti.

Bir üretici ve eski birlik başkanı olarak “üreticiyi yeneceğim, kafasını ezeceğim” gibi bir amaç taşındığı iddiasını asla kabul edemeyeceğini vurgulayan Çavuş, üreticinin eylemini herhangi bir şekilde engellemediklerini söyledi.

Traktör ve biçerdöverlerin Lefkoşa’ya sokulmadığı zamanlar yaşandığını anımsatan Çavuş, süt ve et konularındaki kararlı duruşlarının ortada olduğunu belirtti.

İlk etapta 20 ton et geleceğini ve durumun yeniden değerlendirileceğini kaydeden Çavuş, konunun üretici ve esnafla ele alınacağını vurguladı.

Her zaman üreticinin ve üretimin yanında olduklarını ifade eden Çavuş, canlı hayvan stokunun artırılması için canlı hayvan ithalatına da gidileceğini dile getirdi.

Her yıl bu aylarda hayvan eksikliğinin gündeme geldiğine işaret eden Çavuş, Ekim ayında canlı hayvan ithalatı yapılacağını, 264 bin olan canlı hayvan varlığını artırmak ve önümüzdeki dönemde bu sıkıntıları yaşamamak için gerekli adımların atılacağını söyledi.

Eylem süresince eylemcilerle görüşülmedi ya da diktatörce davranıldı iddialarını kabul edemeyeceğini ifade eden Çavuş, diyaloğa her zaman hazır olduklarını belirtti.

Hayvancılar Birliği’nden bu sabah kendilerine diyalog çağrısı geldiğini anlatan Çavuş öğleden sonra kendileriyle bir araya geleceklerini kaydetti.






Benzer Haberler

Zincirleme kaza yapan 27 yaşındaki alkollü sürücü tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Denetimlerde 418 sürücü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Polisiye haberler… Hırsızlıktan 2 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Eşangil “Başbakan’ın verdiği sözler de, ona yapılan çağrılar da havada kaldı”

TAK

ABD’de 13 yaşındaki çocuğun öldürülmesi tepkilere yol açtı

AA

Alkollü şahıs, kasiyerle tartışıp marketi dağıttı!

Voice Kıbrıs Haber