FeaturedSağlık

Çağla Erçağ: Bilinçsizce yapılan diyetlere dikkat


Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte fazla kiloları hızla verebilmek için kulaktan dolma bilgilerle başlanılan diyetler hastalıklara davetiye çıkarıyor. Gazete, internet yayınları ya da arkadaş tavsiyesi ile başlanılan diyetler zayıflatsa bile; verilen kilolar hızla geri alınıyor ya da kalıcı hasar verebilecek ciddi hastalıklar ortaya çıkabiliyor.

Pek çok insan sadece kilo kaybetmek ve istediği görüntüye çok kısa sürede kavuşmak uğruna bilinçsizce diyetler yapıyor veya çevresinden duyduğu zayıflama ilaçları ile bilimsel değeri olmayan bitkisel reçeteleri uyguluyor. Oysa ki, bu tür diyetler ve ilaçların sağladığı kilo kaybının geçici olduğu bilinmelidir. Kişi sağlıkla kilo verip, bu kiloyu uzun vadede korumak istiyorsa YETERLİ VE DENGELİ BESLENMELİDİR. Yaşam kalitesini artıracak gıdalar ve aktivitelerle yaşamı biçimini düzenlemek, sağlıklı bir görünüme kavuşmak isteyen herkes için çok önemlidir.

İnsan bedeninin ihtiyaç duyduğu günlük belli bir karbonhidrat, yağ ve protein dengesi bulunmaktadır ve kişiye özel olarak değişebilen bu miktarların yanlış yollarla alınması ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarır. İlk olarak kasları etkileyen bu durum, vücuttaki kasların erimesine ve ortadan kalkmasına, dolayısıyla kasların cildi tutamamasına neden olur. Sarkma olarak adlandırılan bu durum kilo verirken daha sıkı bir vücuda sahip olacağına inanan kadınların daha da fazla sarkma ile karşılaşmalarına neden olmaktadır.

Olması gereken kilosunda bulunanların daha fazla kilo verirken az miktardaki yağlarının yanında kaslarını da yakmaları, sarkmanın yanında iç organlarda deformasyona, kolesterol ve şeker sorunlarına, dayanılmaz acılara ve diğer dahili hastalıklara sebep olur.

Ayrıca sahip olmanız gereken kilonun altına inmeniz, diyetin ardından vücudun kendini kilosuna döndürmeye çalışması ile sonuçlanacaktır ve ani kilo almalar meydana gelecektir. Bedenimizde bulunan su, yağ ve enerji dengesinde yaşanan bozukluklar mineral ve vitaminlerin de etkin bir şekilde kullanılmasını engelleyecek ve zihin faaliyetlerinden tutun da fiziksel ve ruhsal duruma kadar pek çok alanda istenmeyen sonuçlarla karşılaşmanızı sağlayacaktır.

Diyet, bir uzman takibinde yapılmadığı takdirde çok ciddi rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Daha güzel görünmek isterken sağlıksız ve kalitesiz bir yaşam sürmek de yanlış diyetlerin sonuçları olarak karşımıza çıkar.
Bilinçsizce yapılan diyetler;
Baş ağrısı,
Konsantrasyon eksikliği,
Tansiyon düşüklüğü,
Kalp Ritminde bozukluk,
Kansızlık,
Yorgunluk,
Saç dökülmesi,
Böbrek Ve Karaciğer Rahatsızlıkları
Ciltte kuruluk ve çeşitli cilt problemleri gibi birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir.

Özellikle tek bir alana yönelen ve vücudun ihtiyacı olan maddelerin alımına izin vermeyen diyetlerden uzak durmalı ve her şeyden az ama öz bulunduran daha sağlıklı diyetlere, diyet ve beslenme  uzmanınız ile birlikte karar vermelisiniz.

 






Benzer Haberler

Seyir halindeki araçta yangın!

Voice Kıbrıs Haber

İki ayrı trafik kazası ucuz atlatıldı, 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Aşağı Dikmen’de muhtarlık Kaan Güçsav’ın

TAK

Hırsızlık yapan zanlı “Pişmanım, özgür kalmak istiyorum”

Voice Kıbrıs Haber

7 yaşındaki çocuk boğulma tehlikesi geçirdi!

Voice Kıbrıs Haber

17 yaşındaki Aytekin Yücel yoğun bakımda!

Voice Kıbrıs Haber