FeaturedKIBRIS

Burcu’dan eleştirilere yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, TMT Mücahitler Derneği’nin Cumhurbaşkanı Akıncı’nın UniteCyprusNow Platformu’nu kabul ederek görüşmesine yönelik yaptığı eleştirileri yanıtladı.

Burcu: “Cumhurbaşkanımız bütün fikirlere fırsat tanımaya çalışarak en geniş yelpazede çeşitli temas ve değerlendirmelerini sürdürmektedir” dedi.

Burcu’nun konu ile ilgili açıklaması şöyle:

“TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar yaptığı yazılı bir açıklamada “KKTC’de 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı olarak kutlanırken, Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum Stelios Vakfı’nın finanse ettiği UniteCyprusNow Platformu temsilcilerini kabul etmiş ve samimi bir görüşme gerçekleştirmiş. Yazık ki ne yazık…” diyerek Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı’ya yakışıksız bir biçimde suçlamalarda bulunmuştur.

Bilindiği gibi törenlerin hangi çerçevede yapılacağına Kuzey Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Milli Günleri Kutlama Komitesi karar verir.

Bu karar da Milli Günleri Kutlama Tüzüğü’ne göre verilir. Milli Günleri Kutlama Komitesi’nin aldığı kararlara uygun olarak Kuzey Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi, devlet protokolüne göre törenlere katılması gerekenlere yazılı davetiye gönderir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın bazı törenlere katılması veya bazı törenlere katılmaması durumu bu çerçevede belirlenmektedir.
Ayrıca, çok doğaldır ki, Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı’nın kimlerle görüşüp görüşemeyeceği tamamen kendi takdirinde olan bir konudur.

Bu çerçevede, Cumhurbaşkanımız bütün fikirlere fırsat tanımaya çalışarak en geniş yelpazede çeşitli temas ve değerlendirmelerini sürdürmektedir.

Nitekim bugün saat 11.00’de aralarında TMT Mücahitler Derneği’nin de bulunduğu çok sayıda Sivil Toplum Örgütü’yle Cumhurbaşkanlığı’nda bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapılacaktır”


Benzer Haberler

“Bir buçuk aydır bir şey yapmayanlar hakkında da soruşturma açılacak”

Voice Kıbrıs Haber

İç çamaşırı dahil çeşitli yerlere uyuşturucu saklayan şahıs Ercan’da tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

“DÖVEÇ Group Klasik Otomobil Slalom Yarışı’nda” yaz sezonunun açılışını yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Limasollu genç kadın seyir halindeki araçtan atladı!

Euro ve Sterlin bugün ne kadar? (15 Mayıs 2018 döviz fiyatları)

Voice Kıbrıs Haber

Kış kamplarının tarihi belli oldu…