FeaturedKIBRISKültür Sanat

Bunfyah’dan ilk albüm müjdesi!

Bunfyah ilk stüdyo albümleri olan ve grubun ismini taşıyan EP’leri Bunfyah’ın  müjdesini hayranları ile paylaştı. Albümün piyasalara çıkış tarihi 22 Kasım olarak açıklandı.

Bir yıllık bir emeğin sonucu beste ve kayıtlarını tamamladıklarını belirten grubun gitaristi Ada Etkin, bu sürecin grubun müziği ve sounduna cok büyük bir katkı koyduğunu düşündüğünü belirtti. Kayıtların çoğunu kendi çalışma stüdyolarında limitli ekipmanlarla yaptıklarını belirten grubun bateristi Mehmet Nazif, grubun ses ve kayıt mühendisi Alp Ergüven’in grubun soundunun vazgeçilmez bir elemanı olduğunda grupça ve hayranlarca hem fikir olduklarını belirtti.

Albümün mix ve masterini Jamaika, ABD ve İspanya’daki reggae müzik camiasınca bilinen isimler ile çalışarak üreten grubun solisti Kadircan Ercan, bu bir yıllık serüvende çok az bir sponsor katkısı ile, sadece konserlerden elde ettikleri finansman ile gerçeklesen bir proje olduğunun altını çizdi. Grubun kurucu isimlerinden Hasan ve Cengiz Bereket kardeşler, grubun hedef kitlesinin sadece Kıbrıs’ın güney ve kuzeyi ile sınırlı kalmadığını, tüm dünyaya ulaşmak için çabaladıklarını, ve grubun mesajının tüm dünyaya ulaşması için ortaya koyulan eforda motivasyon eksikliği yaşanmasının grup için mümkün olmadığına inandıklarını söylediler.

“Hedefimiz Avrupa’daki büyük reggae festivalleri”

“Avrupa’da seyirci olarak katıldığım büyük reggae festivallerindeki ortamı çok seviyorum, hayalim orda performans sergileyen gruplardan birine dahil olmaktı.” diyen Mehmet Nazif, grubun tüm üyelerinin de bu doğrultuda kendi ile ayni hissiyatlara sahip olduğunu söyledi. Yayınlanacak olan albümün “Freedom Fighter” parçasına çektikleri klip için başta Aycan Garip ve Ekin Calsir olmak üzere tüm yardım eden arkadaşlara teşekkür eden Cengiz Bereket, video klibi dünyaca ünlü Youtube kanalı Reggaeville’de yayınlanacağı müjdesini verdi.

“Yaptığımız müziğin böylesine büyük bir platformda yayınlanacak olması bizi heyecanlandırıyor ve doğru yolda olduğumuzu bize gösteriyor” diyen grubun basçısı Hasan Bereket, ayrıca grubun kuruluş amacı ile de uygun olarak Türkiye’deki Beton Orman labeli ile de iş birliği içinde olarak yayınlanacak albüm ile hedeflerinin büyük bir kitleye ulaşmak olduğunu kar amacı gütmediklerini ve finansal olarak gelen karın ikinci planda olduğunu belirtti.

Son olarak ileriki projelerde çalışmak için heyecanlandığını belirten Alp Ergüven, “Biz Kıbrıslı gençler olarak en küçük imkanlarla bile yapılabileceklere bir emsal sağlamış olduysak, bu bizim için büyük bir memnuniyettir.” dedi.

Bunfyah albümü tüm online müzik platformları ve Youtube’da 22 Kasım Cuma gününden itibaren müzik severlerin huzurunda olacak.

(Bunfyah)


Benzer Haberler

“Çiftçi ve narenciye üreticisi daha fazla mağdur edilmemeli”

Elektrikte ‘yaz tarifesi’ dönemi başladı

Voice Kıbrıs Haber

Microsoft’un katlanabilir telefonunun fiyatı belli oldu

Voice Kıbrıs Haber

Covid-19’dan bir günde 2’inci ölüm

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde 2 yılda 100’den fazla hırsızlık olayına karışan iki kişi tutuklandı

TAK

“Son yoklamalar 1-11 Şubat tarihleri arasında yapılacak”