FeaturedKIBRIS

“Bundan sonra bizim ittifak yapmamız söz konusu olamaz”

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT’de yayınlanan ‘Burası Önemli 50+1’ adlı programa konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“YDP VE DP BU İTTİFAKTAN ZARARLI ÇIKTI”

Pazar günü yapılan yerel seçimlere ve ittifaka değinen Arıklı, “Seçimlerde umduğumuzu bulamadık ittifakın beklentileri çok farklıydı onların uzağında kaldık” ifadelerini kullandı, YDP’nin ve Demokrat Parti’nin (DP) bu ittifaktan zararlı çıktığını vurguladı.

Belediye meclis üyelerinde beklentinin altında kaldıklarına özellikle dikkat çeken Arıklı, sebebinin de ‘aday gösterilmemesi’ olduğunu söyledi.

Arıklı, “UBP’nin adayının yanında bizim adaylarımızın gidip kendilerine oy istemeleri çok doğru olmazdı zaten öyle bir kampanya da yürütülmedi” ifadelerini kullandı.

“BEKLENTİLERİN ÇOK ALTINDA KALDIK”

Gerek YDP’nin, gerekse DP’nin belediye meclis üyelerinin adeta başsız şekilde çalıştıklarının altını çizen Arıklı, dolayısıyla beklentilerinin çok altında kaldıklarını söyledi.

“Bu seçimlerde gücümüzü gösterebilecekken o noktadan uzakta kaldık” diyen Arıklı, yapılan seçimlerde kazananın ‘çok ciddi bir başarı elde ettik’ diyebilecek, kaybedenin de ‘ezildik’ diyebilecek bir durumu olmadığını vurguladı.

“BUNDAN SONRA BİZİM İTTİFAK YAPMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”

“Bundan sonra bizim ittifak yapmamız söz konusu olamaz” ifadelerini kullanan Arıklı, yerel ve genel seçimerde ittifakın doğru bir iş olmadığını gördüklerini söyledi.

Girne ve Gazimağusa’nın kendileri için hayal kırıklığı olduğunu vurgulayan Erhan Arıklı, “Lefkoşa’da Harmancı bütün anketlerde öndeydi” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Benzer Haberler

“Oy verecek seçmenler değil mücadele arkadaşları arıyoruz”

Tatbikat kapsamında bazı yollar trafiğe kapatılacak…

LTB 92 iş yerini denetledi

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde trafik kazaları ‘trajik boyutta’

Voice Kıbrıs Haber

‘Emirname taslağı daha ileri götürülmeden gündemden kaldırılsın’

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasalarındaki hareketlilik devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber