FeaturedKIBRIS

Bugün hava nasıl olacak? (24 Haziran Perşembe hava durumu tahminleri)

Meteoroloji Dairesi’nin 24 Haziran Perşembe günkü hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemi ile sıcak hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ile 3 derece üzerinde seyretmesi, rüzgarın ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bugün hava açık ve az bulutlu geçecek.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 28-37 derece dolaylarında seyredecek.
Başkent Lefkoşa’da sıcaklığın 37 derece olması bekleniyor.

Orman yangın olasılığı yüksek!

Ormandaki yanıcı maddelerde bulunan nem miktarı ne kadar az ise, yangının çıkma ve yayılma ihtimali o derece büyük olur.

Bu maddelerin kuruluğu yağışın azlığına, hava sıcaklığının yüksekliğine, ortamdaki nispi nem miktarının düşüklüğüne ve buharlaşmanın şiddetine bağlıdır. Özellikle ince çaplı yanıcı maddelerdeki nem miktarının düşük olması yangınların meydana gelmesi olasılığını arttırmaktadır. Nispi nem oranının geceleri daha yüksek olması nedeniyle yangınla etkili mücadele ancak bu zaman kesitinde yapılabilmektedir.

15 dakikadan fazla güneş altında kalınmamalı !

Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının artmasıyla birlikte ultraviyole radyasyonunun yüksek olduğuna dair uyarı yayınladı. Yapılan açıklamada, gerekli tedbirler alınmadan özellikle 11:00 – 16:00 saatleri arasında 15 dk. dan fazla güneş altında kalınmaması konusunda uyarıda bulunuldu.

Açıklama şu şekilde:

“Olağan cilde sahip insanlar 15 dakika kadar güneşte kalabilirler. Ancak şapka ve gözlük kullanımı şiddetle önerilir. Diğer taraftan, güneşe maruz kalacak olan burun ve kulaklar mutlaka korunmalı, dudaklara koruyucu kremler sürülmelidir.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

UBP Girne İlçe Başkanlığı’na Özdemir Berova getirildi

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son durum! (18 Temmuz 2019 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

HAKSEN Hava Sporları Kurumu çalışanları ödenmezse eylem yapacak

Voice Kıbrıs Haber

Görüşme 3 saat sürdü!

Voice Kıbrıs Haber

Özgürgün: Rumlar oyalama taktiğine başladı

Voice Kıbrıs Haber

Google 2022’nin en çok aranan kelimeleri listesini paylaştı

Voice Kıbrıs Haber