FeaturedKIBRIS

Bugün hava nasıl olacak? (11 Haziran 2022 hava durumu tahminleri)

Meteoroloji Dairesi’nin 11 Haziran Pazar günkü hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemi ile ılık hava kütlesinin etkisi altında kalması bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 1 ve 2 derece üzerinde seyretmesi, rüzgarın ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Bugün hava açık ve az bulutlu geçecek.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 28-36 derece dolaylarında seyredecek.

Başkent Lefkoşa’da hafa sıcaklığı 36 derece dolaylarında olacak.

ORMAN YANGIN OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK

Ormandaki yanıcı maddelerde bulunan nem miktarı ne kadar az ise, yangının çıkma ve yayılma ihtimali o derece büyük olur. Bu maddelerin kuruluğu yağışın azlığına, hava sıcaklığının yüksekliğine, ortamdaki nispi nem miktarının düşüklüğüne ve buharlaşmanın şiddetine bağlıdır. Özellikle ince çaplı yanıcı maddelerdeki nem miktarının düşük olması yangınların meydana gelmesi olasılığını arttırmaktadır. Nispi nem oranının geceleri daha yüksek olması nedeniyle yangınla etkili mücadele ancak bu zaman kesitinde yapılabilmektedir.

ULTRAVİYOLE RADYASYONU ÇOK YÜKSEK!

Oldukça yüksek ultraviyole radyasyonu temsil eder. Ultraviyole radyasyona maruz kalarak, olası muhtemel zararlar için risk faktörü bu değerlerde fazladır. 10 dakikadan daha az bir süre güneşte kalınabilir. Şapka ve güneş gözlüğü gibi temel korunma araçlarının yanı sıra, dışarı çıkma zorunluluğu olan insanlar mutlaka gölgelerden yararlanmalı ve pantolon ile beraber uzun kollu giyecekler tercih edilmelidir. İndeksin bu değerlerinde her türlü açık hava sporlarından uzak durulmalıdır.


Benzer Haberler

Boğazköy’de bıçaklı kavga!

Voice Kıbrıs Haber

Kanunsuz avlanan kişiye yasal işlem!

Gereksiz vitamin kullanımına dikkat!

AA

Lefkoşa-Girne Anayolu’nu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Basın-Sen “Dava basın ve düşünce özgürlüğünü susturma girişimidir”

Voice Kıbrıs Haber

YKP: Kıbrıslılar AB üyesi Kıbrıs’ın parçası olduğunu anımsamalı