CoronavirüsFeatured

Bugün charter seferle 317 yolcu gitti

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamda bugün charter seferle Kuzey Irak’a 317 yabancı uyruklu kişinin gittiğini kaydetti.

Özersay, bugün charter seferle Kuzey Irak’a 317 yabancı uyruklu kişinin gittiğini; 10 Mart’tan itibaren kara kapıları hariç ülkeden 47 bin 432 kişinin çıkış; 15 bin 478 kişinin de giriş yaptığını açıkladı. Dünyanın mücadele ettiği koronavirüsle başarının halka bağlı olduğunu ifade eden Özersay, belediyelere, marketlerdeki hijyen ve mesafe kurallarını denetlemesi çağrısını yineledi.

Başbakan Yardımcısı Özersay, “Başarılı olabilmemiz için toplumsal bilinçle hareket etmemiz gerekir, herkesin kendini, sevdiklerini ve toplumu düşünerek evde kalması gerekir. Başarılı olacağımıza ben inanıyorum. Bugüne kadar gayet iyi götürdüğümüze inanıyorum. Bir ada ülkesi olarak eğer tedbirli olursak, herkes sorumluluğunun bilincinde olursa, canımız yanmaz, can kayıplarımız artmaz. Buna herkes dikkat etmeli” dedi.

Bugün ödemeler nedeniyle bankaların ve bazı devlet dairelerinin önünde kuyruklar olduğunu kaydeden Özersay, birinin gelmesini beklemeden herkesin kendi tedbirini alması ve mesafe kuralına uyması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, soruları yanıtlarken, hastalığın bulaşıcılığı hakkında bilgi verdi ve dikkat edilmesini istedi. Özersay, halen 3 kişinin tedavisinin solunum cihazına bağlı sürdüğünü, cihaz sayısında şu anda sıkıntı olmadığını belirtti.

(TAK)

 


Benzer Haberler

“Yerel Üret,Yerel Tüket”

ExxonMobil’in 10’uncu parsel beklentileri büyük

Güneyde 2022 yılının Ekim ayı sonuna kadar 2 bin 665 aile içi şiddet vakası

“Önümüzdeki haftalarda bu virüsle topyekûn savaşa hazır olmalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais Inner Wheel Kulübü’nün etkinliği ertelendi

Voice Kıbrıs Haber

Kolej Giriş Sınavları’nın 1. Basamağı yarın

SysAdmin