Yarın ve pazar günü gerçekleştirilecek bisiklet yarışı ve Tandem Bisiklet Sürüşü nedeniyle bazı yollara trafiğe kapalı olacak.
Girne’de, yarın 06.45 – 09.00 saatleri arasında 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Yol koşusu ile 07.30 – 09.30 saatleri arasında ise Tandem Bisiklet Sürüşü gerçekleştirileceği bildirildi.
Polis açıklamasına göre, yol koşusu; Alsancak’taki Yavuz Çıkarma Plajı Barış ve Özgürlük Anıtı önünde başlayıp, Alsancak – Girne yolu güzergâhı takip edilerek, 20 Temmuz Kordonboyu Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı önüne gelinerek tamamlanacak.
Tandem Bisiklet sürüşü ise, Girne Öğretmen Evi önünde başlayıp, Girne şehir içi ve Girne-Lefkoşa anayolu güzergâhı takip edilerek Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’na gelinerek tören alanında bitecek.
Belirtilen yol güzergâhları üzerinde sporculara motorlu polis eskortları eşlik edecek, geçilecek güzergâhtaki tüm kavşak ve çemberler geçici olarak araç trafiğine kapatılacak.
Yol koşusu ve bisiklet sürüşü devam ettiği sürece, bahse konu yol güzergâhlarını kullanacak sürücülerin, kendileriyle sporcuların can ve mal güvenlikleri açısından yavaş ve dikkatli seyretmeleri ayrıca, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istendi.
Lefkoşa-Güzelyurt-Kalkanlı-Çamlıbel-Yılmazköy-Alayköy-Metehan Çevre Yolu güzergahında, Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu tarafından pazar günü 07.00’de bisiklet yarışları düzenleneceği için bazı yollar trafiğe kapatılacak.
Polisten yapılan duyuru şöyle:
“Bisiklet Yarışları; Lefkoşa Atatürk Spor kompleksi içerisinde başlayacak olup, birinci grup Lefkoşa-Güzelyurt-Kalkanlı-Çamlıbel-Yılmazköy-Alayköy-Metehan Çevre Yolu güzergahını takip ederek Sevgi Çemberi’ndeki bitiş noktasına gelecek, ikinci grup ise Lefkoşa-Güzelyurt ana yolu üzerinden Serhatköy alt geçidinden geri dönüp, Alayköy-Metehan Çevre Yolu güzergahını takip ederek yine Sevgi Çemberi’ndeki bitiş noktasına gelecek”
Yarış güzergahları üzerinde, bisikletli sporculara motorlu polis eskortları eşlik edecek ve sporcuların geçeceği güzergahtaki tüm kavşak ve çemberler geçici olarak araç trafiğine kapatılacak.”














